Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Законопроект про тероборону передбачає формування бригад загальною чисельністю 80 тис. людей, зі збільшенням до 250 тис. - Кривоніс (https://ua.interfax.com.ua/)

10:02 03-07-2020


Редакционная строка

03.07.2020

Законопроект про тероборону передбачає формування бригад загальною чисельністю 80 тис. людей, зі збільшенням до 250 тис. - Кривоніс

Розроблюваний проект закону про територіальну оборону передбачає поетапне створення останньої з розрахунком формування однієї бригади на область України та в Києві і чисельністю особового складу у 80 тис. бійців із подальшим збільшенням до 250 тис., повідомив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України генерал-майор Сергій Кривонос.

"Наразі триває активна робота щодо законопроекту про територіальну оборону. Ми практично вийшли на фінішну пряму. Для нас зараз важливо, щоб законопроект був ухвалений до вересня, щоб у бюджеті на 2021 рік були закладені кошти для першого етапу створення системи", - сказав він в інтерв'ю "Голосу Америки".

За його словами, структура територіальної оборони будуватиметься поетапно, оскільки потрібен час, щоб навчити людей, об'єднати та сформувати один дієвий організм.

"Наразі йдеться про одну бригаду на область, плюс місто Київ. Тобто на першому етапі - 80 тис. Із часом, через три-чотири роки, ця цифра має збільшитися до 160 тис., а потім і до 250 тис. Чому? Тому що у нас величезна кількість об'єктів усередині країни, що потребують контролю і захисту, а чисельність Нацгвардії - 54 тис., Нацполіції - 115 тис. Ми розглядаємо тероборону не просто як військову компоненту. Йдеться і про її залучення у боротьбі з природними і техногенними надзвичайними ситуаціями", - пояснив Кривонос.

Говорячи про методи залучення громадян до лав територіальної оборони, заступник секретаря РНБО зазначив, що йдеться про широку мотиваційну систему, "але не грошову": коли людей призиватимуть на збори, вони отримуватимуть грошове утримання, "але це все".

"Що таке територіальна оборона? Це надійний тил у будь-якій точці країни. Військові мають воювати на фронті, а тероборона - усередині країни. Тероборона працює за принципом: я захищаю себе, свій дім, вулицю, місто, область. Тобто люди відповідальні за захист місцевості, яку вони знають", - сказав він.

За словами Кривоноса, передбачається, що громадяни, які братимуть участь у теробороні, підписуватимуть контракти.

"Після проходження курсу підготовки вони матимуть право на володіння нарізною зброєю. Я розумію, що у багатьох це питання викликає занепокоєння або паніку, але досвід інших держав засвідчує: володіння підготовленого населення зброєю - гарантія існування держави", - наголосив заступник секретаря РНБО України.