Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

ВМС ЗС України поповнять 16 американських патрульних багатовекторних катерів Mark VI (https://sprotyv.info/)

13:43 07-07-2020


Редакционная строка

07.07.2020

Військово-морські Сили Збройних Сил України можуть поповнити 16 патрульних катерів Mark VI. Минулого місяця Агентство Міністерства оборони США з військової співпраці повідомило Конгрес США про продаж Україні по лінії американської програми міжурядових іноземних військових продажів шістнадцяти патрульних катерів Mark VI, повідомляє ресурс АрміяInform.

Разом із кораблями Україна отримає 32 дистанційно керовані артилерійські установки MSI Seahawk A2 (тобто по дві на катер) з 30-мм автоматичними гарматами Mk 44 Bushmaster II (плюс вісім запасних гармат), 20 електронно-оптичних систем FLIR (включаючи чотири запасних), 16 інфразвукових випромінювачів LRAD (Long Range Acoustic Device), 16 систем державного розпізнавання, а також засоби зв’язку, запчастини та різне супутнє обладнання.

Патрульні катери Mark VI розроблені на базі багатоцільового катера Archangel на замовлення Управління експедиційних сил ВМС США. Вони можуть мати різні конфігурації обладнання та здатні базуватися на десантних кораблях.

Катер Mark VI має алюмінієвий корпус, а його рубка, двигуни і паливний бак захищені бронею, що здатна витримувати влучання зі стрілецької зброї. Завдовжки по ватерлінії — майже 24 метри, а найбільша довжина становить 26 метрів.

Силова установка катера складається з двох дизельних двигунів багатопаливного типу з водометами та забезпечує йому максимальну швидкість для тривалого застосування — 35 вузлів і максимальну швидкість для короткочасного застосування — 41 вузол. Дальність ходу нового катера на крейсерській швидкості в 30 вузлів становить близько 600 миль.

За «замовчуванням» катер озброєний двома автоматичними 25-мм артустановками від BAE Systems «Rafael Mk 38 Mod 2» з дистанційним управлінням і шістьма 12,7-мм кулеметами M2, що встановлені на турелях.

Нагадаємо, група ІС раніше повідомляла про те, що Україна може отримати відмінні за своїми ходовими характеристиками, сучасні за технологічною складовою судна, які повинні чудово справлятися зі своїми прямими завданнями в Азовському і Чорному морях по стримуванню потенційного агресора.