Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


20.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Під судом люди вимагають арештувати Медведчука, який хоче заборонити книгу про Стуса (https://gazeta.ua/)

12:15 10-07-2020


Редакционная строка

10.07.2020

 

У п'ятницю в Дарницькому районному суді міста Києва проходить засідання щодо позову нардепа з ОПЗЖ, кума президента РФ Віктора Медведчука проти журналіста Вахтанга Кіпіані через книгу журналіста "Справа Василя Стуса".

Медведчук позивається до автора книги, видавництва і типографії та вимагає заборонити розповсюдження книги.

Перед будівлею суду зібралися прихильники Кіпіані, представники "Руху опору капітуляції", "Свобода", "Національного корпусу". Загалом близько 100 людей, повідомляє "Громадське радіо"

Люди скандують "Медведчук — під арешт!" та "Реванш не пройде".

До суду приїхав і автор книги. Кіпіані сказав, що незрозуміло, як можна заборонити поширення книги "на будь-якій території".

"Зараз заплановано презентацію у Північній Америці. Це "будь-яка територія", чи ні?" — сказав журналіст.

Вже продано близько 10 тис. екземплярів книги.

Це шосте засідання поспіль. Сам Медведчук, який хоче заборонити продаж книги, до суду не ходить — його інтереси представляє адвокат, пише "Бабель"

Книга Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса" вийшла друком у травні 2019 року. У ній зібрані ключові документи з колишнього архіву КДБ, які пояснюють, як і за що насправді судили українського дисидента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відповів на запитання щодо покарання Медведчука

Віктор Медведчук був адвокатом від СРСР українського поета Василя Стуса. Поет на суді заявив, що не визнає себе винним, однак Медведчук прийняв сторону обвинувачення.

Василя Стуса засудили на 10 років примусових робіт і 5 років заслання. Помер 4 вересня 1985 року у тюремному таборі в Пермському краї в Росії.