Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

У США успішно випробували першу вакцину проти Covid-19 (https://gazeta.ua/)

09:47 15-07-2020


Редакционная строка

15.07.2020

 

 

 

 

 

У США успішно випробували першу вакцину проти Covid-19
Експериментальна вакцина проти Covid-19, яку розробляє американська компанія Moderna, змогла викликати імунну відповідь у всіх добровольців на ранній стадії дослідження. Фото: pixabay.com

 

 

 

На ранній стадії випробувань на людях потенційна вакцина mRNA-1273 від Covid -19 викликала сильну імунну реакцію в усіх 45 пацієнтів.

Про це заявила американська біотехнологічна компанія Moderna яка є виробником. Так, пацієнти виробили нейтралізуючі антитіла, які, вважають вчені, є важливими для формування імунітету від нової коронавірусної інфекції. Зазначається, що учасників випробувань розділили на три групи, кожна з яких отримувала відповідно по дві дози 25, 100 або 250 мкг потенційної вакцини.

"Після двох щеплень вакцина викликала сильну імунну відповідь в усіх учасників усіх груп", - заявили у Moderna, передає CNBC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індія тестує вакцину проти коронавірусу на людях

У компанії додали, що рівень нейтралізуючих антитіл у пацієнтів групи, яка отримала 250 мкг дози, був у 4 рази вищим, аніж у пацієнтів, які вже вилікувалися від Covid -19. Водночас повідомляється, що, хоча загалом mRNA-1273 переноситься добре, понад половина учасників повідомила про легкі або помірні симптоми, зокрема втому, біль у м'язах чи біль у місці ін'єкції.

Зазначається, що оцінка термінів збереження імунних реакцій ще триває, а після другої вакцинації за учасниками випробувань спостерігатимуть впродовж року.

Наступний етап випробувань, у якому візьмуть участь 30 тис. людей, Moderna планує розпочати 27 липня. Пацієнти з експериментальної групи двічі отримають по 100 мкг потенційної вакцини: у перший день випробувань та ще через 29 днів. Водночас декому з пацієнтів даватимуть плацебо.

У світі нині триває розробка понад сотні потенційних вакцин проти коронавірусу. США ж планують створити до 300 млн доз вакцини від Covid -19 вже до початку 2021 року. Водночас головний експерт уряду країни з інфекційних захворювань Ентоні Фочі у вівторок, 14 липня, заявив про "обережний оптимізм" щодо ймовірності розробки вченими принаймні однієї безпечної та ефективної вакцини до кінця цього чи до початку наступного року.