Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


24.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Кравчук каже, що «формулу Штайнмайера» потрібно приймати (https://zn.ua/)

21:19 04-08-2020

За словами Кравчука, ні Зеленський, ні українські дипломати, ні чиновники ніколи не відмовлялися від "формули Штайнмайера".


Редакционная строка

04.08.2020

За словами Кравчука, ні Зеленський, ні українські дипломати, ні чиновники ніколи не відмовлялися від "формули Штайнмайера".

 

 
Кравчук каже, що «формулу Штайнмайера» потрібно приймати

Українська сторона на переговорах в Мінську має намір обговорити низку компромісів і не виключає можливості імплементації Україною так званої "формули Штайнмайера".

Про це в ефірі каналу «112 Україна» заявив глава української делегації в Трехсторонеей контактній групі Леонід кравчий, передає «Інтерфакс-Україна».

"Вчора у нас було засідання найперше, зустріч, вірніше, нашої делегації ... Про" формулою Штайнмайера "безпосередньо розмови не було. Але я не виключаю, що вона буде", - сказав Кравчук.

За його словами, ні президент України Володимир Зеленський, ні українські дипломати, ні чиновники ніколи не відмовлялися від "формули Штайнмайера".

"Інша справа - як її розуміти, як її імплементувати. Це вже механізм, залучення або введення формули в практичне життя. Як це зробити - це вже треба думати, обговорювати, пропонувати. А саму формулу треба приймати, тому що вона схвалена, і при всьому тому підписано в ТКГ ", - додав Кравчук.

1 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що в Тристороння контактна група погодила "формулу Штайнмаєра" і розведення сил і засобів в районі Петрівського і Золотого. Мешканцям "сірої зони" Зеленський особисто гарантував безпеку. Він також анонсував розробку нового законопроекту про "особливий статус" Донбасу з урахуванням "формули Штайнмаєра". Заяви Зеленського спровокували масові протести в Києві й інших українських містах.

Детальніше про "формулу Штайнмаєра" та наслідки її можливого втілення читайте в статті Тетяни Сіліної "Формула вибору"


Підготував/ла : Евгений Лещенко