Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

"У мене болить за країну, у мене болить – що нас чекає завтра". Ким був і про що говорив легендарний комбат "Червень" (https://www.pravda.com.ua/)

12:12 05-08-2020


Редакционная строка

05.08.2020

"Зупинилось серце нашого комбата, друга "Червня" Андрія Гергерта. Українська земля втратила великого сина, відважного воїна, відданого батька та люблячого чоловіка. Небесний батальйон доповнив ще один Герой України, який віддано захищав незалежність Батьківщини", – так про смерть свого командира написав його рідний 8-ий окремий батальйон "Аратта".

Андрій Гергерт з позивним "Червень" пішов з життя 1 серпня у віці 42 років. Понад рік боровся з раком шлунка, лікувався в Україні та Австрії. 

"Червень" з Миколаєва на Львівщині. До війни займався бізнесом у Ялті, а навесні 2014-го познайомився з Дмитром Ярошем і пішов добровольцем у "Правий сектор".

З гордістю розповідав про свободу дій, яку дає добробат: "Кожен день бачимо ворога – вбиваємо".

 

За "наказом" Яроша у 2014 році пішов самовисуванцем на парламентські вибори, там на 10 тисяч голосів поступився кандидату від "Блоку Петра Порошенка". У 2019-му поступився йому вдруге, уже від "Свободи".

У 2016 році отримав орден Богдана Хмельницького 3-го ступеня за особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

3 серпня "Червня" поховали на Личаківському кладовищі у Львові. Труну накрили жовто-блакитним і червоно-чорним прапорами, частина людей прощалася з ним, стоячи на колінах.

В Андрія залишилася дружина та 4 дітей. 

"Українська правда" зібрала кілька промовистих цитат легендарного командира Андрія Гергерта.

 
 
ВСІ ФОТО: FB-СТОРІНКА АНДРІЯ ГЕРГЕРТА

Про війну

Я, на той час успішний бізнесмен, сказав собі, що я це роблю, я з цим ходжу. Десь ми з друзями про це домовилися. І друг, з яким домовлялися, через два місяці – мертвий, у підрозділі "Айдару", Андрій Марунчак. І вже коли ми його хоронили, я зрозумів, що це вже все – шляху назад немає. Якщо ти готовий відповісти за те, що кажеш, за те, що говорив завжди, – йди відповідай. Бери й роби це".

 

 
 
 

З ким я маю миритися, яким чином? Мені армія відповіді не дає". 

Моя мотивація була в тому, наскільки ефективним ти можеш бути, щоб помститися за тих, кого немає, хто все віддав – хтось бізнес, хтось здоровля, а хтось віддав усе, що мав, і їх немає. Вони просто віддали життя".

Потім зрозумів, що треба дзвонити братові, якщо є брат, і батькові. Мамі не можна дзвонити, жінці. Гіршого немає в цьому житті нічого, ніж розмовляти з мамою, дружиною... ".

 
 
 

Про політику

Головнокомандувач має бути авторитетом, грамотною людиною на чолі такої величезної країни, яка воює з імперією – жорсткою і страшною. Дуже цинічною".

Він не має сьогодні тих якостей, які б мав мати лідер країни, яка воює з Мордором. Він не відчуває цієї солі і цього болю".

 
 
 

Говорити сьогодні про те, що він (Зеленський – УП) почув, можливо, сьогодні почує? Ми завжди готові підставляти плече, бо за тим країна величезна, велика історія 6 років війни, тисячі вбитих, яких ми похоронили, яким ми щось обіцяли на могилах, ми несемо перед ними відповідальність. За нами ціла країна, за нами завтрашній день. Як він цього не відчуває?".

Про українців і про себе

Прийде розуміння, якою мовою ти маєш розмовляти, прийде розуміння твого місця, місця твоєї землі на світовій карті, на світовій арені. Прийде розуміння, чи ти будеш безбожно викрадати, красти ліс, янтар. Чому це не можуть перебороти? Бо крадуть це всі, смітять, крадуть, ріжуть безсовісно, ніби живуть останній день на цій землі. Не думаючи про завтрашній день".

Ольга Кириленко, УП