Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

В Україні вперше виготовили гусениці для бойової машини піхоти (http://specmachinery.com.ua/)

13:43 17-08-2020


Редакционная строка

17.08.2020

В Україні вперше виготовили гусениці для бойової машини піхоти
 

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, виробництво запчастин для військової техніки відбувається в рамках програми імпортозаміщення.

ДП «Завод імені В.О. Малишева», що входить до складу ДК «Укроборонпром», опанувало новий напрямок виробництва – гусениць для бойової машини піхоти, повідомили SpecMachinery.com.ua у прес-службі концерну. Фахівці підприємства уже розпочали виконання замовлення Міністерства оборони України.

Про це напередодні повідомив генеральний директор ЗІМу Василь Крилас під час візиту на підприємство віце-прем’єр-міністра України Олега Уруського, представників Укроборонпрому та делегації народних депутатів України.

Виробництво запчастин для військової техніки відбувається в рамках програми імпортозаміщення, зазначив директор підприємства.

«Традиційно наше підприємство було задіяне у виготовленні гусениць для танків, тому виробництво гусениць з гумо-металевими шарнірами для легкої бронетехніки фахівці ми змогли опанувати у доволі стислі строки, – говорить Василь Крилас. – Після успішних випробувань ЗІМ отримав замовлення від Житомирського бронетанкового заводу на виробництво декількох десятків комплектів гусениць. Виконання замовлення Міністерства оборони України вже стартувало, на сьогодні повністю завершені роботи над виготовленням першого комплекту гусениць. Опанування такого напрямку виробництва значно розширює можливості нашого підприємства, а наші військові нарешті отримають БМП на нових українських гусеницях», – заявив Василь Крилас.

Варто зазначити, що до цього часу основні запасні частини і комплектуючі БМП в Україні не виготовлялися. Однією з критичних позицій є якраз гусеничні стрічки. Міноборони України мало в них нагальну потребу, але постачання гусениць відбувалось виключно з-за кордону. Тепер ці комплектуючі Україна здатна виготовляти самостійно.