Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

У Польщі відкрили пам’ятну дошку Героям Небесної Сотні (https://ukrrain.com/)

15:48 25-08-2020


Редакционная строка

25.08.2020

 

 

 
У Польщі відкрили пам’ятну дошку Героям Небесної Сотні

У Варшаві відкрили пам’ятну дошку Героям Небесної Сотні та жертвам російської агресії

Посольство України у Польщі урочисто відкрило на своєму фасаді пам’ятну дошку, присвячену Героям Небесної Сотні, загиблим військовим, добровольцям та волонтерам, усім жертвам російської агресії. Про це повідомляє Укрінформ.

Участь в урочистій церемонії взяли дипломати України й Польщі, представники української громади та місцевої влади.

“Це місце особливе, українці приходили сюди, аби виборювати свою гідність, свободу та волю, боротися за те, щоб Україна стала рівноправним членом ЄС. Ця таблиця присвячується усім, хто боровся і боротиметься за європейське майбутнє України”,- підкреслив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Він привернув увагу до задуму меморіальної дошки: крила ангелів символізують людей, які залишили цей світ; дерево – майбутнє України; а дзвони постійно нагадуватимуть про тих, хто загинув за неї.

Заступник директора Східного департаменту МЗС Польщі Томаш Орловський підкреслив, що вже майже 30 років його країна розвиває відносини з “дуже важливим партнером, з яким Польщу об’єднує кількасотлітня історія”.

“Жертви Небесної Сотні не були марними. Завдяки цьому зараз ми можемо спільно боротися за зближення України до європейських та євроатлантичних структур”,- підкреслив польський дипломат.

Орловський зазначив, що останні кілька років є дуже інтенсивними у відносинах з Україною. Він звернув увагу на створення ініціативи Люблінського трикутника, що буде черговим внеском Києва, Варшави і Вільнюса у краще майбутнє для регіону Центральної Європи.

“Польща продовжуватиме зусилля щодо забезпечення територіальної цілісності Україні у світлі російської агресії”, – наголосив польський дипломат.

Нагадаємо, аудіогід українською з’явився в Азербайджанському національному музеї.