Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Зеленський звернувся з проханням до лідерів ЄС (https://zn.ua/)

11:03 26-08-2020

Тільки після отримання від них конкретного переліку кроків буде зрозуміло, що треба зробити Україні для членства в ЄС, заявив Зеленський.


Редакционная строка

26.08.2020

Тільки після отримання від них конкретного переліку кроків буде зрозуміло, що треба зробити Україні для членства в ЄС, заявив Зеленський.

 

 
Зеленський звернувся з проханням до лідерів ЄС
Фото: сайт глави держави

Сьогодні, 26 серпня, стало відомо, що президент України Володимир Зеленський закликав європейських лідерів чітко оголосити умови для набуття Україною повноправного членства в Європейському Союзі.

Цю тезу він висловив в інтерв'ю телеканалу Euronews.

"Я вважаю, що для українців дуже важлива зрозуміла позиція Європи щодо України. І я задавав питання багатьом лідерам Європи:" Ви повинні відповісти українцям, що ви хочете, щоб українці зробили крок за кроком, щоб стати членами ЄС", - заявив він.

Тільки після отримання конкретного переліку кроків буде зрозуміло, що треба зробити, і скільки потрібно часу для євроінтеграції України, вважає Зеленський.

 

Читайте також: Україна не буде втручатися у вибори в Білорусі - Зеленський

 

"Щоб у всіх було розуміння, що нам потрібно зараз - і Україні, і Європі. Мені здається, нам просто потрібно зробити таку країну, яку дуже хоче Європа. А вирішувати все-таки повинна Україна", - підкреслив президент.

На його думку, незважаючи на те, що не всі країни Євросоюзу хочуть бачити Україну в ЄС, Європейський Союз в цілому хоче, щоб Україна була партнером і мала членство.

У той же час, як зазначив Зеленський, країни Європи та ЄС підтримують Україну і твердо стоять на позиції захисту її територіальної цілісності і суверенітету.

"Ми бачимо, як Європа списку санкцій сьогодні діє, як вона нас підтримує, втрачаючи гроші через санкції проти Російської Федерації. Я їм за це вдячний", - вказав він.

Нагадаємо, раніше Зеленський в інтерв'ю телеканалу Euronews сказав, що збройний конфлікт на Донбасі закінчиться вже в 2020 році.

"Все просувається, але не так швидко, як я очікував. Але зараз перемир'я. Буде зустріч в "нормандському форматі". По-третє, був обмін полоненими. Ми домовилися про лінії розмежування і 20 точках розмінування. Це дуже важливо. Скільки ще час знадобиться? Я не знаю. Думаю, за результатами другої "нормандської зустрічі" високий шанс завершення війни", - сказав Зеленський.

Чому Кравчук в ТКГ - помилковий вибір Зеленського, читайте в матеріалі ZN.UA "Perpetuum Vane (Вічний Флюгер)".

ПО МАТЕРIАЛАМ: EURONEWSПідготував/ла : Андрей Лысенко