Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Росія прагне виключити кримськотатарський фактор з історії Криму – Ельміра Аблялімова (https://www.blackseanews.net/)

10:41 28-09-2020


Редакционная строка

28.09.2020

Так вона прокоментувала Крим.Реалії вимогу російського президента Володимира Путіна збільшити фінансування на підтримку Воронцовського і Ханського палаців в анексованому Криму.

Вона впевнена, що збільшення фінансування, в тому числі для робіт у Ханському палаці, потрібно для того, щоб «європейські партнери почули, як «багато» Росія нібито робить для кримських татар».

«У російський період фінансування об'єктів культури в Криму набагато збільшилося. Його навіть не можна порівнювати з ситуацією до 2014 року. Тому установи культури, пам'ятники були не в кращому стані, і були потрібні серйозні вкладення. Думаю, тепер ситуація покращиться, на ці цілі багато грошей не буває», – сказав він.

Російська влада півострова раніше планувала відреставрувати п'ять об'єктів Ханського палацу, серед яких Графський корпус і Ханська кухня. Вартість робіт оцінювалася в 265 мільйонів рублів. Глава Криму Сергій Аксенов розповів, що «реставрацію» Ханського палацу в Бахчисараї завершать у 2021 році.

Цьогоріч у липні влада Криму заявила, що розірвала контракт із підрядником і вимагає повернути кошти. У фірмі «Меандр» публічно не коментували ситуацію.