Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


20.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Зеленський: "Посварити Україну та Польщу мріють багато наших недругів. Не дочекаєтеся" (https://lb.ua/)

14:23 12-10-2020

Україна та Польща підписали низку спільних документів.


Редакционная строка

12.10.2020

Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда підписали спільну заяву. Вона фіксує узгоджені позиції та пріоритети стратегічного партнерства та зміцнення співпраці.

 

Також було підписано договір про нерозголошення потенційним покупцем конфіденційної інформації про об'єкти приватизації між Фондом державного майна України та компанією "Польским гурніцтвом нафтовим і газовніцтвом". Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента. 

Президент України відзначив, що обговорив з польским президентом ситуацію на Донбасі.

"Радий, що наші погляди з паном президентом відносно шляхів завершення війни співпадають. Я дуже ціную чітку позицію щодо суверенітету та територіальної цілісності України, а також розуміння, що міжнародний тиск і санкції мають тривати до повної деокупації території України, включно з Кримом", – відзначив він. 

Зеленський додав, що у Вроцлаві наступного року запрацює нове українське консульство.

"Загалом ми з паном Дудою переконані, що Україна та Польща не можуть співіснувати інакше, як у злагоді, мирі та взаємній повазі. Маємо завжди пам'ятати, що посварити Україну та Польшу мріють багато наших недругів. Ми можемо сказати тільки одне – не дочекаєтеся", – заявив український президент.

 

Фото: president.gov.ua

 

Анджей Дуда додав, що підписана спільна декларація стосується економічних, політичних питань, питань безпеки, а також історичних питань.

"Буду вірити, шо це все буде вести наші народи до поглиблення добросусідських відносин... Насамперед це питання безпеки, якому ми присвятили багато часу", – відзначив Анджей Дуда. 

Він додав, що Польша цілковито підтримує санкції проти Росії, які повинні діяти до повного звільнення усії тимчасово окупованих територій. 

Нагадаємо, що учора президент Польщі Анджей Дуда прибув з офіційним візитом до України. Свій візит Дуда почав з відвідування Меморіалу жертвам комуністичного режиму у Биківні.

Лідери України та Польщі провели телефонну розмову у вересні. У серпні Анджей Дуда склав присягу на другий п'ятирічний термін повноважень глави держави. У своїй промові він згадав Україну.