Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Зеленський міг запровадити жорстке покарання для корупціонерів ще рік тому – Гриценко (http://argumentua.com/)

10:28 15-10-2020

Вчора президент Володимир Зеленський озвучив перше питання так званого всенародного опитування, яке він планує провести паралельно з місцевими виборами: «Чи потрібно ввести довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах?».


Редакционная строка

15.10.2020

 

У президента були монобільшість у Раді, проєкт закону та опитування соціологів, які свідчили про майже повну підтримку українцями цієї ініціативи, зазначає ZN.ua.

Вчора  президент Володимир Зеленський озвучив перше питання так званого всенародного опитування, яке він планує провести паралельно з місцевими виборами: «Чи потрібно ввести довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах?».

Знаючи думку українців – 80-90% «за», згідно з опитуванням соціологів, маючи змогу завдяки монобільшості, провести необхідний законопроєкт через Верховну Раду, він все ж вирішив знову запитати про це громадян.

Колишній міністр оборони України Анатолій Гриценко нагадав гарантові, що все необхідне для того, щоб не тільки ставити, а й закрити це питання, у нього було.

«21 травня 2009 року. Того дня парламент підтримав мій законопроєкт про довічне ув’язнення за корупцію для суддів, прокурорів і слідчих. З конфіскацією майна і без права помилування. Рада підтримала мій проект понад конституційною більшістю голосів - 364 «за»! Але проект не став Законом – його заветував Президент Ющенко», - пише він у Facebook.

Проєкт закону реєстрували повторно, зокрема, після виборів президента – за підписами понад 50 депутатів з усіх фракцій, однак голосів не було. І топ-корупція продовжувала почуватись в Україні у повній безпеці.

«Він (Зеленський) каже, нібито хоче знати думку народу щодо довічного ув’язнення. Нібито – тому що думку народу Зеленський знає вже зараз. Соціологи багато разів про це питали - 80-90% «за». Тому в мене не до народу – до Зеленського питання. Минулого літа ти отримав моно-більшість у парламенті й міг прийняти цей закон ще рік тому - чому не вніс?», - запитує Гриценко.

 

Перше питання - до Зеленського. 21 травня 2009 року. Того дня парламент підтримав мій законопроект про довічне...
Опубликовано Анатолій Гриценко Среда, 14 октября 2020 г.

Читайте також: Голова ВР допускає, що в листопаді буде прийнятий законопроект щодо референдуму

13 жовтня в етері низки українських телеканалів і в YouTube з’явилося відеозвернення президента Зеленського до українців, в якому він анонсував проведення 25 жовтня «загальнонаціонального опитування», яке е фактично стане першим кроком до проведення всеукраїнського референдуму.

Чинного закону про референдум в Україні зараз немає. Прийнятий за часів Януковича Конституційний суд визнав таким, що не відповідає Основному закону. А президентський законопроєкт «Про народовладдя через всеукраїнський референдум» досі на розгляді у парламенті.

Згодом в Офісі президент пояснили: пропозицію буде реалізовано у формі опитування, намети волонтерів будуть встановлені не на території виборчих дільниць, а біля них. До того ж, участь в «опитуванні» буде добровільною. І на відміну від законного референдуму, у цього опитування «не буде прямих юридичних наслідків».

Джерела ZN.UA на Банковій розповіли, що для проведення опитування планується надрукувати п'ять мільйонів бюлетенів. Питання щодо статусу Криму та Донбасу, імовірно, не ставитимуться, а теми будуть орієнтовані на молодь як на електоральне ядро «Слуги народу». А перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук припустив, що деякі з них згодом можуть стати питаннями всеукраїнського референдуму.

У Комітеті виборців України зазначили, що процедура проведення всенародного опитування в день голосування не передбачена Виборчим кодексом і грубо суперечить йому. У Центрвиборкомі наголосили на тому, що займаються виключно організацією місцевих виборів і у підготовці «загальнонаціонального опитування» участі не беруть.

«Аргумент»