Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Вибори мерів: хто з кандидатів перемагає в обласних центрах (https://gazeta.ua/)

17:19 27-10-2020


Редакционная строка

27.10.2020

 

 

 

 

 

Вибори мерів: хто з кандидатів перемагає в обласних центрах
На одній із дільниць у місті Херсон. Фото: "Чесно"

 

 

 

 

Вибори мерів у низці міст можуть завершитись першим туром. Про це свідчать результати екзитполів і паралельних підрахунків голосів, які наводить ZN.UA

Другий тур проводять у тому випадку, якщо жоден із кандидатів у першому не набере понад 50% голосів.

Київ

За даними ЗМІ, чинний мер Віталій Кличко, який балотувався від "Удару", перемагає у першому турі. Так, за результатами обробки 99,5% голосів він отримав 50,6%.

Кандидат від ОПЗЖ Олександр Попов набирає 9,5% голосів.

Вінниця

Згідно з результатами екзит-полу Савіка Шустера, оголошеним ще 25 жовтня, чинний мер Сергій Моргунов ( "Європейська стратегія Гройсмана") також перемагає у першому турі з 66%.

На другому місці Сергій Кудлаєнко, який балотувався від "Європейської солідарності". За даними екзитполів, у нього 11,87% голосів.

Харків

Згідно з даними недільних екзитполів, мер Геннадій Кернес набрав 57,9%, що робить його переможцем у першому турі.

Його найближчий конкурент Олександр Фельдман отримав 12,12%.

Одеса

Мер Геннадій Труханов за даними екзитполів, набрав 34,40% голосів. Найімовірніше, в Одесі відбудеться другий тур виборів мера, в якому буде Микола Скорик, який набрав 17,93%.

Дніпро

За даними екзит-полів мер Борис Філатов (партія "Пропозиція"), набрав 44,67%. Однак, за пів години до закриття виборчих дільниць, на сайті партії "Пропозиція" опублікували дані власного екзит-полу, згідно з яким у Філатова 52,3%.

Якщо ж в Дніпрі другий тур відбудеться, то в нього пройдуть чинний міський голова і Загід Краснов з результатом 14,44%.

Миколаїв

За даними паралельного підрахунку 99% голосів партії "Пропозиція", за її кандидата Олександра Сенкевича проголосували 39,06% виборців.

Головним опонентом Сенкевича є Владислав Чайка ( "Слуга народу") з результатом 29,32%. Ці два кандидати і проходять до другого туру виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в Раду: Ляшко програє "слузі"

Житомир

За даними паралельного підрахунку голосів "Пропозиції", її кандидат Сергій Сухомлин виграв у першому турі і набрав 51,8% голосів.

Однак місцевий осередок "Слуги народу" раніше оприлюднив екзитпол, згідно з яким їх кандидат Віктор Євдокимов набрав 23%, а Сухомлин - 42%. Тому суперечку про другий тур вирішать дані ЦВК.

Черкаси

Згідно з даними недільних екзитполів мер Анатолій Бондаренко набрав 32,66%, а його найближчий опонент Віктор Євпак ( "Голос") - 19,84%.

При цьому, як заявив сам Бондаренко, за даними паралельного підрахунку, він набирає близько 40%, а Євпак - близько 19%. Тому, швидше за все, в Черкасах відбудеться другий тур виборів.

Львів

Результати екзит-полів свідчать про те, що в місті відбудеться другий тур виборів. Так, згідно з недільним опитуванням чинний мер Андрій Садовий набрав 41,12%.

У другому турі він братиме участь з Олегом Синюткою ("Євросолідарність"), який набрав 27,38%.

Ужгород

Швидше за все, у місті відбудеться другий тур виборів мера. Так, за даними екзитполів, діючий міський голова Богдан Андрєєв набрав 23,84% голосів. А його головний опонент з "Слуги народу" Віктор Щадей - 22,7%.

Чернівці

Згідно з даними недільних екзит-полів, другий тур у місті відбудеться. Так, на першому місці опинився Роман Клічук ( "Єдина альтернатива") з результатом 29,13%, а на другому Віталій Михайлішин ( "Команда Михайлішина") з 21,43%. Чинний мер Віталій Каспрук програє вибори з результатом 17,94%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згасання зірки Тимошенко і пандемія байдужості - мережі про вибори

Луцьк

За даними місцевих ЗМІ, паралельний підрахунок голосів показав, що лідером мерських перегонів став кандидат від "За майбутнє" Ігор Поліщук, який набрав 33,93%. При цьому самовисуванець Богдан Шиба і кандидат від "Євросолідарності" Юрій Моклиця набрали близько 13%. Тому в місті проведуть другий тур.

Івано-Франківськ

За даними місцевого видання "Галка", в першому турі переміг мер Руслан Марцінків. За екзитполом, проведеним соціологічною групою Олега Головенського і агентства "Фіртка", Марцінків отримав більше 80%.

При цьому за даними паралельного підрахунку голосів ВО "Свободи" Марцінків набрав більше 85%.

Запоріжжя

Дані екзитполу муніципального телеканалу Z , свідчать що у першому турі переміг чинний міський голова Владмир Буряк. Згідно з опитуванням, він набрав 60,6%.

Тернопіль

Згідно з паралельним підрахунком голосів ВО "Свобода" їх кандидат Сергій Надал, який є чинним мером, набрав 74% і переміг у першому турі.

При цьому за даними місцевих ЗМІ, Надал набрав 72,3%, а його головний опонент Іван Сороколет - 7,23%.

Хмельницький

За даними ВО "Свобода" чинний мер Олександр Симчишин також переміг у першому турі і набрав 81,13%.

При цьому на другому місці представниця партії "Слуга народу" Інна Ящук - 10,78%.

Рівне

У місті в день голосування провели кілька екзитполів, згідно з якими вибрати мера у першому турі не вдалося. У другому турі за крісло мера боротимуться Віктор Шакірзян (партія "Рівне разом") та Віталій Коваль ("Слуга народу").

Так, згідно з опитуванням каналу "Сфера ТВ", Шакірзян набрав 18,61%, а Коваль - 18,05%. Водночас, за даними екзитполу телеканалу ITV, за Шакірзяна проголосували 21,3% виборців, а за Коваля - 15,8%.

Полтава

За даними опитування місцевого видання "Полтавщина" , на виборах лідирує колишній мер Олександр Мамай, який отримав - 21,8%. При цьому на другому місці "слуга народу" Сергій Іващенко з результатом 19,5%. Вони і вийдуть до другого туру.

Суми

Згідно з паралельним підрахунком голосів партії "За майбутнє", лідирує кандидат від партії "Батьківщина" Олександр Лисенко, який набрав 44,54%.

Його опонентом у другому турі стане Вадим Акперов ("Європейська Солідарність"), у якого 14,25%.

Херсон

За даними екзитполу, проведеного громадською організацією НТЖ, лідером перегонів є глава партії "Нам тут жити" Ігор Колихаєв з результатом 34,16%. На другому місці опинився триразовий мер міста Володимир Сальдо, який набрав 15,87%. Найімовірніше, другого туру виборів в Херсоні бути.

Чернігів

Результати опитування "Ліга виборців" , який проводився на замовлення партії "Рідний дім" свідчать про те, що другого туру в місті не буде. Так, згідно з екзитполом, 85% набрав Владислав Атрошенко, которій є головою "Рідний дім".

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Українці обирали сільських, селищних, міських голів і депутатів сільських, селищних, міських, районних, обласних і районних у містах рад.

Загальна явка на виборах становила 36,88%, повідомила Центральна виборча комісія.