Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


18.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Результати виборів міських голів - інфографіка (https://gazeta.ua/)

11:31 14-11-2020


Редакционная строка

14.11.2020

Кожен 2-й мер обласного центру переміг у 1-му турі виборів, повідомляє рух "Чесно".

Міські голови, які перемогли на виборах 2015 року, практично всі 2020-го балотувалися знову.

Серед них 11 кандидатів, а це кожен 2-й, набрали понад 50% голосів виборців і здобули перемогу вже в 1-му турі. Ще 8 здобули 1-ше місце за результатами 1-го туру та вийшли в 2-й.

Найвищі результати мали мер Хмельницького Олександр Симчишин - 86,8%, Івано-Франківська Руслан Марцінків - 84,8%, Чернігова Владислав Атрошенко - 77,5%.

Найнижчий результат показав відсторонений мер Чернівців Олексій Каспрук - 18,2%. Він єдиний, хто не просто не переміг, а навіть не потрапив до 2-го туру.

 

"Чесно" також включив до переліку мерів великих міст мера Маріуполя як очільника найбільшого міста неокупованої частини Донецької області. Не балотувалися лише мер Рівного та мер Херсону.

Мер Луцька Микола Романюк загинув 2017 року. У 1-му турі колишній виконувач обов'язків мера Ігор Поліщук набрав 32,5% голосів.

У чому секрет успіху чинних мерів?

За високими результатами очільників міст часто стоїть можливість використовувати адмінресурс у своїх кампаніях і доступ до місцевих ЗМІ. Реформа децентралізації, що збільшила бюджети громад, також посилила позиції місцевої влади.

Наприклад, мер Харкова Геннадій Кернес проводив агітаційні заходи за допомогою керівництва районів міста. А міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків витратив 38 млн грн бюджетних коштів на піар в ефірі місцевих ЗМІ.

Очільник міста Львова Андрій Садовий взяв участь у створенні відео, де він розносить продуктові набори. Також на вулицях міста з'явилася розміщена міськрадою соціальна реклама, яка могла сприйнятись виборцями як здобутки мера та його команди.

2-й тур

2-й тур місцевих виборів відбудеться 15 листопада в Одесі, Херсоні, Луцьку, Сумах, Кам'янці-Подільському, Краматорську та Українці.

22 листопада — у Дніпрі, Львові, Миколаєві, Полтаві, Рівному, Черкасах, Ужгороді, Кривому Розі, Дрогобичі, Слов'янську, Нікополі та Бердянську.

29 листопада міського очільника обиратимуть у Чернівцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Явка буде значно нижча - "Опора"

У 7 містах повторне голосування відбудеться 15 листопада. У виборчих комісій буде до 5 днів для встановлення результатів.

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Явка виборців становила 36,88%.