Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Ранкове зведення 23 листопада 2020 року (facebook)

10:18 23-11-2020


Редакционная строка

23.11.2020

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 23 листопада 2020 року

Слава Україні!

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається стабільною та контрольованою українськими захисниками. Наші військовослужбовці сумлінно виконують завдання за призначенням, дотримуючись у повному обсязі домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи.

Минулої доби, 22 листопада, зафіксовано шість фактів порушення режиму припинення вогню.

Так, в передмісті Авдіївки російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з автоматичного станкового гранатомету, а неподалік Новолуганського – зі станкового протитанкового гранатомету. В районах населених пунктів Шуми та Водяне ворог застосував гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. Окрім того, з боку тимчасово окупованої Ужівки у напрямку Водяного окупанти здійснили дистанційне мінування позицій наших військ, використовуючи міни ПОМ-2.

Про порушення режиму припинення вогню та зухвале використання заборонених мін збройними формуваннями Російської Федерації через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

Бойових втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил не було.

Від початку поточної доби, 23 листопада, уздовж лінії розмежування спостерігалася тиша, порушень домовленостей у районі проведення операції не виявлено.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню, проте залишають за собою право на відкриття вогню у відповідь в разі загрози їх життю та здоров’ю.

Слава Україні!