Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


16.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Разумков і представники фракцій обговорили з послами G7 відновлення ефективної роботи антикорупційних органів (https://ua.interfax.com.ua/)

13:47 03-12-2020


Редакционная строка

03.12.2020

Разумков і представники фракцій обговорили з послами G7 відновлення ефективної роботи антикорупційних органів

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков разоміз представниками депутатських фракцій і груп зустрівся з послами країн "Великої сімки" (G7).

"Обговорили відновлення ефективної діяльності антикорупційних органів та е-декларування. Парламент має єдину позицію - якнайшвидше повернути кримінальну відповідальність за недостовірне декларування", - написав Разумков у соцмережі Twitter у четвер.

Як повідомлялося, 27 жовтня 2020 року КС ухвалив рішення, яким визнав неконституційною низку положень закону "Про запобігання корупції" та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації. У своєму рішенні суд, зокрема, резюмує, що законодавець "не дотримувався принципів справедливості і пропорційності як елементів принципу верховенства права", а отже, ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) КК України суперечить ч. 1 ст. 8 Основного закону України.

З огляду на це президент України Володимир Зеленський увечері 29 жовтня ініціював термінове засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО). За підсумками засідання РНБО невідкладно було скликано засідання Кабінету Міністрів України в Офісі президента. Уряд на своєму позачерговому засіданні на виконання рішення РНБО ухвалив розпорядження, яким зобов'язав НАЗК невідкладно відновити доступ громадян до реєстру декларацій чиновників і забезпечити механізм їх спецперевірки. 30 листопада НАЗК відновило роботу Єдиного державного реєстру електронних декларацій.

Керівник робочої групи з питань законодавчого забезпечення ефективної діяльності у сфері запобігання корупції та вдосконалення законодавчого регулювання окремих аспектів роботи Конституційного Суду, голова комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський (фракція партії "Слуга народу") повідомив, що робоча група Верховної Ради з врегулювання конституційної кризи підготувала до реєстрації три законопроекти.