Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


07.05.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Примусова російська паспортизація в Криму торкнулася приблизно 2 млн людей – Резніков (https://www.blackseanews.net/)

09:47 30-12-2020


Редакционная строка

30.12.2020

Про це голова Мінреінтеграціі України Олексій Резніков розповів в інтерв'ю ТСН, пише Крим.Реалії.

Він уточнив, що після деокупації Криму та ОРДЛО першим сигналом має бути те, що до людей немає претензій за те, що їм довелося взяти російські паспорти.

Міністр додав, що якщо людина під час перехідного періоду деокупації вирішить залишити російське громадянство замість українського, то це накладе на неї низку обмежень.

Нагадаємо, український уряд ухвалив постанову про те, що Україна не визнаватиме російські паспорти, видані кримчанам у Ростовській області та Краснодарському краї сусідньої Росії.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час виступу на комітеті ПАРЄ з питань рівності та недискримінації повідомляла про насильницьку паспортизацію кримчан і про переселення на територію Криму громадян Росії.

16 червня в МЗС України зробили заяву через російські паспорти, які, як зазначили в українському відомстві, «протиправно нав'язані жителям анексованих Криму і Севастополя». У відомстві запевнили, що «Україна захищатиме права та інтереси своїх громадян, які живуть в умовах окупації в Автономній Республіці Крим і Севастополі».

У Прокуратурі АРК повідомляли, що примусова паспортизація жителів анексованого Криму Росією не є приводом для відкриття кримінальних проваджень щодо безпосередньо кримчан.