Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


24.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Держдеп: Україні важливо зберегти прогрес у боротьбі із корупцією та реформах (https://www.pravda.com.ua/)

09:37 02-02-2021


Редакционная строка

02.02.2021

 

У Держдепі США наголосили на важливості збереження Україною прогресу у боротьбі із корупцією, реалізації верховенства права та економічних реформ. На цьому наголосив державний секретар Ентоні Блінкен під час розмови із українським колегою Дмитром Кулебою. 

Джерело: повідомлення Державного департаменту США

Дослівно: "Держсекретар Блінкен підкреслив важливість для України збереження прогресу у боротьбі з корупцією та забезпеченні верховенства права й економічних реформ, які зміцнять українські інституції та забезпечать світле й процвітаюче майбутнє для всіх українців". 

Деталі: Блінкен також відзначив, що Україна має двопартійну підтримку в США. Водночас, Сполучені Штати наголошують на пріоритеті суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень України. 

 

Новий держсекретар пообіцяв економічну та військову допомогу нашій державі. 

Сторони також обговорили зусилля України у боротьбі із пандемією та досягнення дипломатичного врегулювання агресії Росії на Донбасі та Криму. 

Що передувало: Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба мав першу розмову із новопризначеним державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Сторони підтвердили важливість стратегічного партнерства. 

Українська правда