Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

На літаки Медведчука й Козака наклали санкції - ЗМІ (https://gazeta.ua/)

09:43 03-02-2021


Редакционная строка

03.02.2021

 

 

На літаки Медведчука й Козака наклали санкції - ЗМІ
Медведчук і його соратники неодноразово здійснювали перельоти чартерними рейсами в Росію. Фотоколаж: biz.liga.net

 

Минулої п'ятниці, 29 січня, на літаки нардепів з ОПЗЖ Віктора Медведчука і Тараса Козака, якому номінально належать заблоковані указом президента Володимира Зеленського телеканали "112 Україна", NewsOne і Zik, були накладені санкції. Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела в СБУ.

Ці літаки перереєстровані в Молдові після того, як були озвучені наміри США запровадити проти Медведчука санкції.

Медведчук і Козак постійно користувалися ними для прямих перельотів у Росію, що, як відомо, заборонено.

Після накладення санкцій ці літаки не можуть більше входити в повітряний простір України, здійснювати посадки на території України, брати пасажирів та інше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо Зеленський закриє гадюшники Медведчука, то заслужить повагу" - мережі

16 вересня 2015 року набуло чинності рішення РНБО "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", під які потрапила низка російських авіакомпаній, зокрема найбільша - "Аерофлот". У відповідь Росавіація з 25 жовтня 2015 року запровадила повну заборону на використання повітряного простору РФ для авіакомпаній України. У листопаді того ж року Державіаслужба України повідомила російську сторону про заборону транзиту через Україну для авіакомпаній РФ з 26 листопада.

Однак Медведчук і його соратники неодноразово здійснювали перельоти чартерними рейсами в Росію, зокрема для зустрічей з президентом РФ Володимиром Путіним.

Журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" з'ясували, що Медведчук регулярно зловживає своїм статусом уповноваженого України в переговорах з Росією по звільненню полонених і використовує своє виняткове право прямого авіасполучення з РФ не тільки в державних цілях, але й у власних.

Після одного з таких візитів 2019 року МВС і Генеральна прокуратура обіцяли з'ясувати, на якій підставі Медведчук літав в РФ. Але далі заяв справа не пішла.

2 лютого президент Володимир Зеленський наклав санкції на народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака терміном на 5 років.

Вони передбачають, зокрема, блокування активів, обмеження торговельних операцій, припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України, запобігання виведенню капіталів за межі країни, повідомив Офіс президента.