Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Справа ПриватБанку: суд Англії зобов`язав ексвласників виплатити 1 млн фунтів стерлінгів (https://www.unn.com.ua/)

10:51 03-02-2021


Редакционная строка

03.02.2021

 

Справа ПриватБанку: суд Англії зобов`язав ексвласників виплатити 1 млн фунтів стерлінгів

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Англійський суд зобов’язав колишніх власників та інших відповідачів до 15 березня сплатити ПриватБанку додатково 1 млн фунтів стерлінгів в рахунок відшкодування витрат банку. Про це УНН повідомили у пресслужбі банку.

"За результатами слухання, яке відбулося 1 лютого 2021 року, старший суддя, що встановлює розмір витрат, пан Гордон-Сейкер, задовольнив клопотання ПриватБанку щодо додаткового платежу в рахунок відшкодування витрат банку та зобов’язав пана Коломийського та пана Боголюбова, разом із іншими компаніями-відповідачами, здійснити додаткову виплату 1 млн фунтів стерлінгів на користь банку до 15 березня 2021 року", - йдеться у повідомленні ПриватБанку.

Деталі

Таким чином, загальна сума виплачених коштів банку відповідачами разом із процентами становить понад 12 млн фунтів стерлінгів (що складається із проміжних виплат у розмірі 4,4 млн фунтів стерлінгів в рахунок юридичних витрат ПриватБанку, понесених в суді першої та апеляційної інстанції, та повернення 7,5 млн фунтів стерлінгів, сплачених банком відповідачам у грудні 2018 року). Відповідачів також зобов’язали сплатити витрати ПриватБанку у близько 35 тис. фунтів стерлінгів, понесених у зв’язку із поданням такого клопотання.

"ПриватБанк продовжує підтримувати свої позови проти колишніх власників та інших, та впевнений, що в кінцевому рахунку йому вдасться відшкодувати близько 3,75 млрд дол. США, що наразі вимагаються в провадженнях, разом із відповідними юридичними витратами", - додали у банку.

Що було раніше

19 грудня 2017 року, Високий суд Англії та Уельсу видав судовий наказ про всесвітній арешт активів пана Коломойського та пана Боголюбова, та шести компаній, які, як заявляється, знаходяться у їхній власності або контролюються ними. Пан Коломойський та пан Боголюбов разом із шістьма корпоративними відповідачами подали клопотання щодо оскарження судового наказу про всесвітній арешт активів та юрисдикції англійського суду розглядати позови ПриватБанку. Ці клопотання були задоволені в суді першої інстанції 4 грудня 2018 року, та повністю були скасовані рішенням Апеляційного суду від 15 жовтня 2019 року, яким було підтверджено, що "позов банку щодо шахрайства у розмірі 1,9 млрд дол. США, плюс проценти, проти колишніх власників та інших може розглядатися англійським судом", розповіли у пресслужбі ПриватБанку.

Апеляційний суд зобов’язав відповідачів сплатити ПриватБанку витрати, понесені щодо слухання 2018 року та кошти, витрачені банком на апеляцію, та здійснити проміжну виплату у 3,4 млн фунтів стерлінгів таких витрат на рахунок до 12 листопада 2019 року. "Загальна сума зобов’язань відповідачів щодо витрат банку буде визначена на слуханнях, що відбудуться у період з жовтня 2021 року до лютого 2022 року", - додали при цьому у ПриватБанку.

 

Джерело: УНН