Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


27.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Зеленський підписав указ щодо заходів, спрямованих на деокупацію Криму (https://www.unn.com.ua/)

12:34 26-02-2021


Редакционная строка

26.02.2021

 

Зеленський підписав указ щодо заходів, спрямованих на деокупацію Криму

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю підписав указ щодо окремих заходів, спрямованих на деокупацію та реінтеграцію Кримського півострова. Про це заявив Глава держави у відеозверненні, оприлюдненому ОП, передає УНН.

Цитата

“Сьогодні мною підписано указ про окремі заходи, спрямовані на деокупацію та реінтеграцію півострова Крим”, - сказав Президент.

Деталі

Глава держави повідомив про те, що уряду доручено організацію та запуск “Кримської платформи”, а також реалізацію заходів для розвитку й підтримки кримськотатарської мови, культури та захисту прав мешканців тимчасово окупованого Криму.

“Я щиро вірю, що настане день, коли я зможу скасувати власний указ просто тому, що він втратить актуальність і Крим повернеться до складу України”, – додав Президент.

Контекст

У п'ятницю, 26 лютого, відзначається День спротиву окупації Криму, ініційований громадськістю через те, що в цей день в 2014 році перед будівлею Верховної Ради АРК пройшов мітинг на підтримку територіальної цілісності України.

У 2020 році Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на державному рівні, який вирішили відзначати щорічно 26 лютого.

Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Джерело: УНН