Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


02.05.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Боротьба з кнопкодавами: у Раді запрацює сенсорна кнопка (https://gazeta.ua/)

11:40 01-03-2021


Редакционная строка

01.03.2021

 

 

 

 

Боротьба з кнопкодавами: у Раді запрацює сенсорна кнопка
Про боротьбу з кнопкодавством багато говорили. Фото: "Укрінформ"

 

 

 

Завтра у Верховній Раді запрацює сенсорна кнопка для голосування. Про це сказав спікер Дмитро Разумков на погоджувальній раді у понеділок.

"Ще один важливий аспект - реформа Верховної Ради. Що унеможливити кнопкодавство. Ми багато про це говорили. Деякі аспекти будуть запровадженні на цьому тижні. Будуть встановлені камери і незабаром вони запрацюють", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народному депутату вперше повідомили про підозру за "кнопкодавство"

Спікер заявив про оновлення системи "Рада".

"Є декілька варіантів. Є і вітчизняні аналоги, іноземні. Які дозволяють використовувати біометричні показники людини, щоб точно вже зняти питання, пов'язані з кнопкодавством.

Але ми не повинні чекати. Тому що це коштує великих бюджетних витрат. Тому минулого тижня була завершена робота і проведено тестування, щоб ввести в дію систему сенсорної кнопки в залі Верховної Ради. Вона працює, пройшла перевірку і з цього пленарного тижня ми вже зможемо використовувати її під час голосування, засідань", - розповів Разумков.

"Я вас всіх вітаю. Зможемо дійсно продемонструвати систему, яка не буде дозволяти застосовувати кнопкодавство", - додав спікер.

17 грудня Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки. За його кандидатуру проголосували "Слуга народу" і ОПЗЖ. Табло показало 226 "за" — мінімальна кількість, необхідна для ухвалення рішення.

"Голос" і "Європейська солідарність" попросили перерву, щоб переконати голову ВР Дмитра Разумкова та голів фракцій переголосувати питання призначення.

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження щодо кнопкодавства під час призначення Шкарлета.