Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


07.05.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

СБУ заблокувало «ботоферму» на понад 18 тис. ботів, яка працювала на РФ

09:52 02-03-2021


Редакционная строка

02.03.2021

СБУ заблокувало «ботоферму» на понад 18 тис. ботів, яка працювала на РФ

Службою безпеки України заблоковано ботоферму на понад 18 тисяч акаунтів, яка працювала на Російську Федерацію та деякі політичні сили України.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Слідчими СБУ встановлено, що троє киян створили ботоферму, зареєструвавши електронні поштові скриньки на заборонених російських поштових сервісах. Під час виборчої кампанії до місцевих рад у жовтні 2020 року злочинці розповсюджували неправдиву інформацію щодо ситуації в Україні з метою нарощування соціальної напруги у суспільстві. Зловмисники «накручували» кількість голосів у соцопитуваннях, а також штучно збільшували кількість замовних перепостів і коментарів блогерів та політичних діячів.

Оплату за послуги організатори «ботоферми» отримували через російські електронні гаманці, що гарантувало анонімність замовників підтримки постів у соцмережах. Вартість цих послуг залежала від складності завдань та цільової аудиторії.

Під час обшуків на сервері виявлено заборонені програми. Правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, сім-картки мобільних операторів, які зловмисники використовували у своїй незаконній діяльності.

Тривають невідкладні слідчі дії у межах кримінального провадження за ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) Кримінального кодексу України.