Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

"Закликаю Зеленського вилізти з теплої ванни" - Стерненко написав нового листа (https://gazeta.ua/)

10:06 23-03-2021


Редакционная строка

21.03.2021

 

 

 

 

 

 

 

Стерненко написав листа після акції протесту на Банковій. Фото: @ssternenko

 

 

 

 

 

 

 

 

Громадський діяч Сергій Стерненко, який 5-й тиждень перебуває у слідчому ізоляторі, написав нового листа.

Лист зачитав блогер Денис Казанський.

"Вітаю вас, друзі. Пишу вам з тюремної камери, у якій, уявіть собі, який жах, немає обмальованих стін. Так само, гадаю, чисті стіни зараз і в камері СІЗО, де тримають у заручниках Антоненка. Але я не впадаю у відчай. Мені не болить від того, що я в неволі. Від того, що Антоненко не може побачити рідних. Мені не болить, що нікого з тих, хто намагався мене вбити, не покарано. Від того, що мене ув'язнили на замовлення російської агентури. Мені не болить від жодної несправедливості, адже я маю чисті тюремні стіни, та навіть табличка з номером моєї камери ніяк не обмальована.

Це був одночасно і найгірший, і найкращий день народження в моєму житті. Адже зустрів я його не в колі рідних та близьких, а в тюрмі. Але у той же час у мене була найбільша в країні вечірка та найкрутіший подарунок - ваша небайдужість.

По телебаченню зараз точаться дискусії про те, чи можна було так протестувати. Чи можна малювати на стінах, вимагаючи справедливості. Я хочу поставити інше питання: що робити громадянам, коли влада перестає їх чути?

За понад рік відбулися десятки, якщо не сотні акцій протесту проти свавільного ув'язнення Ріфа, Зеленський і команда на них не реагує взагалі. Роблять вигляд, що нічого не сталося.

Ми виходили на протести, коли "рига" Шкарлета призначили міністром освіти. Влада проігнорувала. Кат Майдану з команди Портнова Татаров після своїх злочинів став членом команди президента. Зеленський не тільки його не звільнив, а й став захищати від відповідальності.

Начальник поліції Київщини після вбивства 5-річного Кирила Тлявова пішов на підвищення. Аваков - досі міністр. І таких прикладів безліч. Ми протестуємо, а влада з нас просто сміється.

Система не бажає змінюватися і хоче надалі зберігати найгірші традиції Януковича. У зростанні протестних настроїв винні не ті, хто вчора реагував на несправедливість. Винні ті, хто цю несправедливість породив: Аваков, Венедіктова, шістки Портнова Татаров і Смірнов та чорти у мантіях, які виконують їхні вказівки.

Закликаю Зеленського негайно розпочати діалог, вилізти з теплої ванни та діяти як гарант конституційних прав та свобод, а не ховатися від відповідальності.

Якщо ж президент і надалі ігноруватиме цю кризу, яку створила його команда, якщо він і далі протистоятиме народові, то тоді дійсно від президента буде толку не більше, ніж від його таблички", - написав Стерненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через війну і корупцію Раду чомусь не скликають. У парламенті дивуються ініціативі "слуг"

20 березня громадськість прийшла під Офіс президента на акцію "Не чуєш? Побачиш" у підтримку ув'язненого громадського діяча Сергія Стерненка. Вимагали відставки генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Під час акції розмалювали фасад, запалювали фаєри, вибили скло у дверях Офісу президента, запускали феєрверки.