Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Хомчак розповів, скільки російських солдат топчуться по окупованому Донбасу і Криму (https://gazeta.ua/)

13:54 30-03-2021


Редакционная строка

30.03.2021

 

 

 

 

 

Хомчак розповів, скільки російських солдат топчуться по окупованому Донбасу і Криму
Фото: mil.gov.ua

 

 

 

 

Російська Федерація продовжує агресію щодо України. Про це на позачерговому засіданні Верховної Ради розповів головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак.

За його словами, зараз в окупованому Криму перебуває 32 тис. 700 російських військових.

В окупованих районах Донецької і Луганської областей розгорнуто угруповання російських окупаційних військ - 1-й і 2-й армійські корпуси у складі 14 бойових бригад полків чисельністю близько 28 тис. осіб. На командних посадах окупантів - російські кадрові офіцери.

В ОРДЛО перебувають військові радники та інструктори російської армії - більше 2 тис. осіб.

З початку року в окуповані райони ворог перемістив 19 тис. тонн пального, 335 тонн боєприпасів, танки, реактивні системи залпового вогню.

"Станом на 30 березня вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях утримується 28 батальйонних тактичних груп.

Останнім часом з різних регіонів РФ під виглядом контрольних занять збройні сили РФ здійснюють поступове нарощення військ поблизу державного кордону України - на півночі, сході і півдні", - сказав Хомчак.

На території Ростовської області ворог додатково утримує до 12 батальйонних тактичних груп з терміном готовності 1-2 доби, розповів головнокомандувач ЗСУ.