Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Росія хоче звинуватити Україну в "утисканні російськомовних", щоб здійснити агресію, - Таран (https://aspi.com.ua/)

21:28 10-04-2021


Редакционная строка

10/04/2021

последние новости в Украине останні новини в Україні

 

Росія може використовувати звинувачення в "порушенні прав" російськомовних громадян на території України для активізації збройної агресії. Разом з тим, Київ наполягає на врегулюванні ситуації на Донбасі мирним шляхом.

Приводом для відновлення активної збройної агресії Росії проти України може стати як спровоковане загострення обстановки в районі конфлікту, так і звинувачення України в порушенні прав російськомовних або "новонавернених" громадян Росії через масову роздачу паспортів на окупованих територіях. Про це заявив міністр оборони України Андрій Таран в суботу, 10 квітня.

"Водночас необхідно відзначити, що активізація збройної агресії РФ проти України є можливою виключно за умови прийняття відповідного політичного рішення на вищому рівні в Кремлі. Україна - миролюбна держава, яка захищається від агресії Російської Федерації", - заявив Таран.

Раніше віце-прем'єр-міністр України Олексій Резніков оцінив загрозу масштабного вторгнення Росії в Україну. Також ASPI news повідомляло, що, за словами віце-прем'єра Олексія Резнікова, немає приводу для паніки через онлайн-зустрічі Путіна з лідерами Франції та Німеччини без президента України Володимира Зеленського.