Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


20.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Україна і Туреччина підписали міжурядову угоду про житлове будівництво для кримських татар (https://day.kyiv.ua/)

21:41 10-04-2021


Редакционная строка

10/04/2021

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вітає підписання міжурядової угоди між Україною і Туреччиною про житлове будівництво для кримських татар, яке дозволить побудувати близько 500 житлових квартир, зокрема, для внутрішньо переміщених осіб.

 

"Я вітаю підписання міжурядової угоди між Україною і Туреччиною про співробітництво в сфері житлового будівництва. Це дає можливість побудувати близько 500 квартир для представників кримсько-татарського народу та інших внутрішньо переміщених осіб. Це дуже важливий гуманітарний проект, який ще більше зблизить народи України і Туреччини", - заявив Зеленський на церемонії підписання українсько-турецьких документів з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

 

До того ж, за словами Зеленського, "важливе значення має подальша лібералізація торговельно-економічних відносин України та Туреччини".

"Значно наростити обсяги співпраці зможе підписання двосторонньої угоди про вільну торгівлю" - заявив Зеленський.

"Це дуже відповідальний крок, який повинен бути зроблений відповідно до національних інтересів кожної з країн, тому ми домовилися з президентом Туреччини про те, що відповідні установи наших країн проведуть дуже предметний аудит усіх спірних моментів і знайдуть взаємний компроміс, який відкриє шлях до підписання цього важливого документа", - додав президент.

Президенти також обговорили перспективи турецьких інвестицій в Україну, зокрема "можливостей великої приватизації в сфері інвестицій в морські порти, а також співробітництво в енергетичній та військовій сферах, зокрема в авіабудуванні".

"Наша мета - реалізація конкретних проектів, створення спільних підприємств, обмін досвідом і технологіями", - підсумував президент України.