Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Пропозиція Путіна Зеленському може свідчити про вихід з «Мінського процесу» (http://argumentua.com/)

10:36 24-04-2021


Редакционная строка

24.04.2021

 

Озвучена президентом Російської Федерації Володимиром Путіним пропозиція президенту України Володимиру Зеленському зустрітися для врегулювання ситуації на сході з ватажками так званих "ДНР" і "ЛНР" може означати їх фактичне визнання Росією та її вихід з Мінських угод.

Про це Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков розповів під час програми "Свобода слова Савіка Шустера", повідомляє Укрінформ.

"Пропозиція, яку ми почули з вуст президента Росії є офіційним визнанням двох квазіутворень окупаційного режиму з відповідними абревіатурами "ДНР" і "ЛНР". Це, по суті, вихід з Мінських угод, тому що в Мінських угодах немає такого поняття. Там є поняття ОРДЛО України...Це важливо проаналізувати і в нормандському форматі, і в ОБСЄ ", - заявив Резніков.

Крім того, Резніков під час рекламної паузи зауважив, що ініціюватиме надсилання ноти від МЗС України до МЗС РФ, щоб вони роз'яснили слова Путіна.

«Ми напишемо, думаю, наше МЗС звернеться з нотою до МЗС РФ, я буду пропонувати такий запит, роз'ясніть, що мав на увазі керівник вашої держави. Підтвердіть, можливо, ви вже не хочете вести діалог в Мінську», - сказав Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня Президент України Володимир Зеленський звернувся до Путіна, запропонувавши йому зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна».

У четвер, 22 квітня, Путін заявив, що готовий у Москві зустрітися з Зеленським, але питання припинення війни на сході України обговорюватиме лише після переговорів української влади з «керівниками "ДНР" і "ЛНР"».

«Аргумент»