Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Зеленський обурив фразою про СРСР (https://gazeta.ua/_

14:29 04-05-2021


Редакционная строка

04/05/2021

Президент Володимир Зеленський заявив, що в радянського режиму були "плюси і мінуси".

У Польщі на зустрічі з польським, литовським, латвійським і естонським колегами Зеленський сказав: "Я сам народився в Радянському Союзі. І хочу вам сказати - там були плюси, були мінуси".

Фраза викликала реакцію користувачів Facebook.

Сатирик Богдан Процишин зобразив Зеленського у піонерському галстуку з трубою.

 
Автор: @ProtsyshynOfficial

"Ще один фейл", "Тупість не має меж", "Він же школу закінчував вже в незалежній Україні. Що може знати про совок", "Він ментально совком і залишився", "Сором", "Мільйони + по всій Україні над могилами розстріляної української інтелігенції, підприємцями, патріотами, селянами замореними голодом, робітниками виснаженими працею, солдатами використаними як м'ясо", "Афганістан, Чорнобиль, кріпосне право, інакомислення, гулаги, голодомор 32-33р", - пишуть користувачі соцмережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стуса засудили до 10 років примусових робіт і 5 років заслання

"Я бачив у совку плюси найчастіше на цвинтарях", - прокоментував письменник Андрій Бондар.

"А я на місці поляків подарувала б Зеленському книжку "Інший світ. Совєтські записки" поляка Ґустава Герлінґа-Ґрудзінського. Для глибшого ознайомлення з "плюсами і мінусами" радянської системи так би мовити. Могло б пройняти, до речі. Мені здається, нема страшнішої книжки про ҐУЛАҐ", - написала журналістка Мирослава Барчук.

"ОПУ на замітку. Підібрала усі "плюси" радянського союзу", - написала журналіста Марина Данилюк-Ярмолаєва і опублікувала фото порожніх прилавків і черг.

 

У квітні 2015-го Верховна Рада ухвалила пакет законів про декомунізацію. Зокрема, про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів. Закони забороняють радянську символіку, відкривають архіви радянських спецслужб.