Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


08.05.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Режим повної тиші й Росія — агресор. Про що була зустріч радників лідерів "нормандського формату" (https://gazeta.ua/)

10:10 27-05-2021


Редакционная строка

27.05.2021

 

 

Режим повної тиші й Росія — агресор. Про що була зустріч радників лідерів "нормандського формату"
Арестович розказав про зустріч радників "нормандського формату". Фото: 5 канал

 

Радники лідерів "нормандської четвірки" провели зустріч в онлайн-форматі, на якій обговорювали повернення до режиму повного припинення вогню на Донбасі.

Другим питанням мали обговорити кластери, утім до нього вони не дійшли, розповів Суспільному спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович.

Радники не узгодили ані спільної заяви, ані певних необхідних заходів щодо дотримання повного й усеосяжного режиму тиші.

"Головне протиріччя — це різні підходи України й Росії до визначення того, хто є стороною конфлікту. Сьогодні навіть таку тему поставили росіяни, чомусь", — зазначив він.

Арестович додав, що російська сторона "зажадала від представників Німеччини та Франції висловити свою думку щодо того, хто є стороною конфлікту".

"Україна, зрештою, довела, що вона вважає стороною конфлікту Російську Федерацію, і на цьому перемовини завершилися. Ми домовилися, що далі проводитимемо консультації", — сказав спікер української делегації в ТКГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські найманці б'ють із важкого озброєння: останні новини з передової

Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на сході України під час засідання 19 травня не змогла домовитися про обмін утримуваними особами. Попри це сторони погодили розблокування роботи двох контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) на Луганщині.