Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


16.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

В Україні вже можна купити папір та пакети з опалого листя (https://rubryka.com/)

16:15 28-05-2021


Редакционная строка

28.05.2021

Українська компанія Re-leaf починає продавати свою паперову продукцію з опалого листя у промислових масштабах.

Як повідомили в компанії, старт продажу розпочався 25 травня.

На сайті вже можна купити крафт-папір у листах RE-leaf PAPER, крафт-папір у рулоні RE-leaf ROLL і пакети для покупок RE-leaf BAG. Цей крафт-папір із щільностями 80 та 90 г/м2 має відповідні фізико-механічні характеристики, що робить його придатним для пакування, виробництва пакетів тощо.

Нова партія складається з двох тонн паперу. У Re-Leaf зазначають, що вартість продукції дорівнюватиме вартості звичайного крафт-паперу, що дозволить продавати її масово.

бумага из листьев

Як відомо, технологію створення паперу з опалого листя Re-Leaf розробив українець Валентин Фречка. У 2019 році технологія успішно пройшла випробування на спеціалізованому обладнанні. Першу промислову партію паперу, виготовлену з опалого листя, випустили восени 2020 року. З нього планували виготовити паперові пакети, картон і тестові зразки посуду.

У травні 2021 року Фречка поставив перед собою нову амбітну мету. Тепер він прагне, аби RE-leaf PAPER виготовляла 5 тонн паперової продукції щомісяця.

бумага из листьев

"Apple заснували в американському гаражі. Nike запустився у батьківській пральні. Disney – у підвалі приватного будинку. У цьому є щось символічне, оскільки RE-leaf PAPER з'явилася у звичайній сільській шкільній лабораторії", – мовиться на сайті стартапу.

Для виготовлення паперу очищене листя варять у чанах, після чого отриману масу відправляють на конвеєр, щоб вона втратила вологу. Згодом її розтягують і перетворюють на папір або надають потрібної форми. У процесі виробництва сировину розігрівають лише до 40 градусів, а тому жодна шкідлива речовина не виділяється в повітря.