Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Зеленський зустрівся із сенаторами США. Про що говорили (https://gazeta.ua/)

09:42 03-06-2021


Редакционная строка

03.06.2021

 

Президент України Володимир Зеленський у середу зустрівся із сенаторами США Джін ШахінРобом Портманом і Крісом Мерфі.

Вони обговорили реформування Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро і корпоративного управління. Про це сенатори повідомили на брифінгу в Києві, пише "Укрінформ"

"Продовження політичних реформ важливо для нашого партнерства.

Ми говорили з президентом Зеленським про конкретні реформи: щодо реформування СБУ, гарантування незалежності НАБУ, триваючої реформи корпоративного управління", - сказав Мерфі.

На зустрічі також обговорювали важливість посилення зв'язків України і США, надання допомоги України, щоб країна була спроможна і боєздатна захищати себе.

"Навіть для протидії російській дезінформації", - сказав Портман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два роки в Україні немає посла США

Зустріч була дуже продуктивною, заявила Джін Шахін.

"Ми почали нашу зустріч з того, що вислухали людей з фронту вашої війни з Росією.

Ми маємо дуже чітку картину викликів, з якими стикаються ваші військові і всі ті, хто перебуває на лінії фронту. Це допомогло нам, тепер ми можемо повертатися до США і говорити про потребу продовжувати допомогу", - сказала сенаторка.

1 червня делегація американських сенаторів прибула в Україну. Вони зустрінуться із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, міністрами закордонних справ Дмитром Кулебою, оборони Андрієм Тараном, депутатами Верховної Ради і громадськими організаціями, які займаються боротьбою з корупцією.

6 травня президент Володимир Зеленський зустрічався з американським держсекретарем Етоні Блінкеном. Обговорювали російську агресію, корупцію й олігархів в Україні, впровадження реформ.