Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


27.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Україна залишається транзитером газу, навіть якщо добудують "Північний потік-2" - Меркель (https://gazeta.ua/)

09:23 13-07-2021


Редакционная строка

13.07.2021

 

 

 

Україна залишається транзитером газу, навіть якщо добудують
Зеленський та Меркель у Берліні обговорили "Північний потік-2". Фото: ОП

 

 

 

Україна має залишатись транзитером газу навіть після спорудження газопроводу "Північний потік-2".

"Ми хочемо досягти того, щоб залишився транзит газу через Україну. Для нас у майбутньому Україна залишається транзитером газу, навіть якщо буде завершено будівництво "Північного потоку-2", - сказала канцлерка Німеччини Анґела Меркель на спільному брифінгу з президентом Володимиром Зеленським, повідомляє "Європейська правда".

Німеччина серйозно сприймає побоювання України щодо газопроводу. Це питання обговорюватимуть на зустрічі з Зеленським та під час її майбутнього візиту до Вашингтона.

Зеленський назвав "Північний потік-2" великою загрозою безпеці в регіоні. Він закликав розглянути це питання в "нормандському форматі". Зеленський додав, що поки не отримав відповіді від Меркель щодо такої ініціативи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Північний потік-2" можна зупинити в будь-який час

Меркель сказала, що формально енергетична безпека не належить до рамок "нормандського формату". Але ці питання можуть обговорювати на зустрічах.

"Північний потік – 2" проходить із Росії в Німеччину через Балтійське море. Завдовжки 1234 км. У грудні 2019 року будівельні роботи зупинили через запровадження санкцій США, проте їх відновили наприкінці 2020-го.

Президент Росії Володимир Путін 4 червня 2021 року оголосив про завершення прокладання труб першої нитки газопроводу. Другу нитку планували добудувати за два місяці. За словами президента РФ, Газпром готовий до заповнення трубопроводу газом.

США запровадили санкції через "Північний потік – 2" проти чотирьох російських компаній і 13 суден, які пов'язані з будівництвом.