Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Пастка для Зеленського, "Північний потік-2" і небезпечна "формула Штайнмаєра": 5 блогів тижня (https://gazeta.ua/)

09:47 26-07-2021


Редакционная строка

26.07.2021

 

 

 

 

Пастка для Зеленського,
Домовленість щодо "Північного потоку-2" - лише верхівка айсберга. Багато залишається за лаштунками. Фото: Reuters

 

 

 

Gazeta.ua пропонує 5 найпопулярніших блогів цього тижня.

1. У відпустці довелося подивитися російське телебачення. І, чесно кажучи, я виявився не готовим. Мені доводилося чути, що Україна захопила російський телеефір. Але безпосереднє ознайомлення з двоголовим телеконтентом вибиває з колії. Російський телеекран готує глядача до війни. Обезлюднює мене і мою країну. Аудиторію переконують в тому, що по сусідству з Росією живуть людожери, які не заслуговують поблажливості. Напади телевізійної ненависті відбуваються щодня - на всіх основних телеканалах, наголошує журналіст Павло Казарін.

2. Остання домовленість щодо "Північного потоку-2" - лише верхівка айсберга. Багато залишається за лаштунками. США "своє не віддадуть" та збережуть важелі. Але для нас висновки близькі до катастрофічних. Ми не в грі. До нас не дослуховуються, не шукаємо рішень за одним столом зі США, ЄС та Німеччиною. По відношенню до нас накопичується відчутний дефіцит довіри та поваги. Ми стаємо частиною проблеми, а не рішення, констатує ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія – лише четверта у списку ворогів США. Американці зробили блискучий хід

3. Ситуація з "Північним потоком-2" вийшла на фінішну пряму. Що нам робити далі? Потрібне об'єднання всіх політичних еліт навколо одного чіткого плану. Перестати вірити, що замінимо США на Китай. Чітко розуміти: справи поки що йдуть за найгіршим сценарієм, але у нас є люфт до 2024 року. Переозброєння армії - це альфа й омега наступних двох років. В енергетичній сфері маємо нарощувати власний видобуток газу. Але паралельно маємо вийти на забезпечення себе бензином та дизпаливом власного виробництва, вважає виконавчий директор UIF Вадим Денисенко.

4. Німеччина закликала Україну імплементувати в своє законодавство "формулу Штайнмаєра". Нас хочуть надурити – спочатку вибори, амністія, а потім говорити про кордон. Які вибори зараз можна робити на Донбасі? Якщо Зеленський оголосить впровадження "формули Штайнмаєра", суспільство це зустріне "кавою, теплим одягом і хорошим настроєм". Як 2013 року, наголошує правник Віктор Чумак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Формула Штайнмаєра" запустить процеси, які зметуть Зеленського

5. В Україні було кілька безуспішних спроб закріпити авторитарний режим. Один "недороблений" диктатор безславно втік. Зараз спостерігаємо за третьою спробою встановлення в Україні постсовкового авторитарного режиму. Крок за кроком щодня Володимир Зеленський просувається углиб цієї пастки. Зі свіжого. Державне бюро розслідувань вирішило наїхати на суддів Верховного суду, які визнали протиправним указ Зеленського щодо голови КСУ Олександра Тупицького. Отже, цікаве продовження точно буде, переконаний політолог Михайло Басараб.