Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


17.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Кулебу та Єрмака відправили у Вашингтон (https://gazeta.ua/)

10:33 04-08-2021


Редакционная строка

04.08.2021

 

 

 

 

Кулебу та Єрмака відправили у Вашингтон
Дмитро Кулеба та Андрій Єрмак приїхали у Вашингтон готувати візит Зеленського. Фото: pixabay.com

 

 

 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та глава Офіса президента Андрій Єрмак приїхали у Вашингтон, щоб підготувати офіційний візит президента Володимира Зеленського.

Мають зустрітися з радником президента США з нацбезпеки Джейкобом Салліваном, Держсекретарем Ентоні Блінкеном, сенаторами та американськими аналітиками, повідомив Дмитро Кулеба у Facebook.

Сам Зеленський прибуде 30 серпня. Він є другим після канцлера Німеччини лідером з Європи, який відвідає США на запрошення президента Джо Байдена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський і Байден говоритимуть на підвищених тонах - Арахамія

"У президентів є низка великих тем. Але якими б вони не були, не буде жодних "підвищених тонів" або якогось шантажу. Буде розмова союзників, які спільно працюють над розв'язанням складних проблем безпеки й процвітання України, Європи та євроатлантичного простору", - додає глава МЗС України.

Президенти США та України Джо Байден і Володимир Зеленський під час зустрічі обговорять три блоки питань. Першим є проблеми безпеки, що включають різні види російської агресії проти України, не тільки питання конвенційної війни на Донбасі, але також агресія в Чорному морі. Другий блок питань - енергетична безпека. Потім є програма реформ, яка включає антикорупційну і реформу правосуддя, а також інші реформи інститутів