Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


03.05.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Стрільби Javelin і обід в їдальні: Зеленський побував на "Широкому Лані" (фото) (https://ukraine.segodnya.ua/)

17:28 09-08-2021


Редакционная строка

09.08.2021

На полігоні зведено нове військове містечко за стандартами НАТО, а стріляли там з американської зброї і літали турецькі безпілотники

Зеленський побував у військових. Колаж

Зеленський побував у військових. Колаж "Сьогодні"

Поки у Києві тренуються резервісти тероборони, на півдні проходять масштабні навчання ЗСУ, які відвідав президент Володимир Зеленський. Він приїхав на полігон "Широкий Лан" у Миколаївській області та подивився військові маневри.

Про це повідомили в ОПУ.

Підрозділи протиповітряної оборони показали президенту, як відбивають напад противника з повітря, а армійська авіація підтримала наземні сили і забезпечила висадку десанту. У маневрах були задіяні винищувачі, штурмовики, безпілотники (зокрема, турецькі Bayraktar TB2). Військові також відстрілялися з ракетних комплексів і артилерії.

 

  • Зеленський на навчаннях ЗСУ на Миколаївщині.   / Фото: president.gov.ua
  • Зеленський на навчаннях ЗСУ на Миколаївщині.   / Фото: president.gov.ua
1/14

 

Бійці ЗСУ успішно провели стрільби з протитанкових ракетних комплексів Javelin, "Стугна", "Корсар" по броньованих об'єктах "противника", а одна з механізованих бригад показала, як звільняє населений пункт від диверсантів.

 

 

У справі Javelin. Фото: president.gov.ua

 

 

Реклама

Після цього Зеленський оглянув нове військове містечко на "Широкому Лані", яке побудоване за стандартами НАТО і розраховане на 2500 осіб. Він побував у казармі, на спортмайданчику, в їдальні і навіть пообідав з солдатами.

 

 

Військове містечко на "ШирЛані". Фото: president.gov.ua

 

 

Військові навчання в Україні

Як повідомляли новини "Сьогодні", Росія сьогодні почала великі навчання у Криму і поблизу кордонів України. Росіяни задіють велику кількість авіації і кораблів, у тому числі Чорноморський флот поблизу України.

А нещодавно Росія перекинула до Білорусі війська поблизу України. Російські військові прибули до Бреста, який знаходиться відносно неподалік українського кордону і дуже близько до Польщі.

Сергій МартинецьСергій Мартинець