Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


07.05.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Трибунал у Гаазі розпочне розгляд справи про розстріл росіянами кораблів ВМС України у Керченський протоці ( https://aspi.com.ua)

10:47 01-10-2021


Редакционная строка

01.10.2021

 

последние новости в Украине останні новини в Україні

 

 

Голова МЗС України Дмитро Кулеба прокоментував майбутній розгляд справи захоплення кораблів у Керченській протоці. Арбітражний трибунал у Гаазі 11 жовтня розпочне відповідні слухання.

 

На суді Україна доведе фактами, що РФ повинна відповісти за порушення імунітету військових кораблів. Про це дипломат повідомив 1 жовтня у "Твіттері".

Міністр зазначив, що українські представники доведуть протиправну поведінка Росії стосовно України. Йдеться про незаконність дій стосовно нападу на українські кораблі у Керченській протоці. Підтверджені факти незаконності затримання та утримання українських військових кораблів і протиправного судилища проти моряків, які провели в російській в'язниці 9 місяців. 

У 2018 російські загарбники атакували катери ВМС України "Нікополь", "Бердянськ" і "Яни-Капу". Росіяни захопили в полон 24 українських моряків.

 

 

 

 

ASPI news повідомляло, РФ заблокувала транспортні кораблі у Керченській протоці. Суд дозволив затримати російського віце-адмірала у справі щодо розстрілу кораблів ВМС поблизу Криму.