Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Дев`ять високопосадовців часів Януковича отримали нові підозри (https://gazeta.ua/)

09:49 10-11-2021


Редакционная строка

10.11.2021

 

Дев`ять високопосадовців часів Януковича отримали нові підозри

 

 

Дев'яти учасникам злочинної групи Віктора Януковича повідомили про нові підозри. Йдеться про справи щодо кривавих подій у столиці 18-20 лютого 2014 року. Фото: facebook.com/VenediktovaIryna

 

 

 

 

 

 

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру дев'ятьом колишнім високопосадовцям – учасникам організованої злочинної групи під керівництвом президента-втікача Віктора Януковича.

Їх підозрюють у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів під час масових акцій протесту, які відбувалися у центрі Києва з 18 по 20 лютого 2014-го, повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Йдеться про міністра оборони, голову Служби безпеки України та його першого заступника – керівника Антитерористичного центру, міністра внутрішніх справ та його заступника, начальника головного управління – командувача внутрішніх військ МВС України, т.в.о. начальника головного управління МВС України в м. Києві, начальника міліції громадської безпеки Києва, командира "Беркуту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович судиться з Україною: ЄСПЛ узяв скаргу до розгляду

"Екскерівники правоохоронних органів та Міністр оборони України, бажаючи припинити масові акції протесту, які ставили під загрозу перебування при владі колишнього президента України, використовуючи владу та службові повноваження, організували застосування працівниками правоохоронних органів та війсковослужбовцями ЗСУ без відповідних підстав і з порушенням норм законодавства спеціальних засобів, військової техніки, вогнепальної зброї для силової протидії та розгону демонстрантів", - зазначається у повідомленні.

Через дії цієї організованої злочинної групи лише у зазначений період загинуло 76 громадян та понад 800 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

5 листопада 2021 року президенту-втікачу Вікторові Януковичу повідомили нову підозру - як керівнику організованої злочинної групи. До складу групи входили колишні високопосадовці МВС, СБУ та ЗСУ.

Окрім цього, Януковичу повідомили про підозру в організації терористичного акту відносно демонстрантів 18 лютого 2014 року.