Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Свідома операція Росії: Арестович сказав, навіщо Кремль розпалює міграційну кризу (https://gazeta.ua/)

09:56 15-11-2021


Редакционная строка

15.11.2021

 

 

 

 

Свідома операція Росії:   Арестович сказав, навіщо Кремль розпалює  міграційну кризу
Нелегальні мігранти на кордоні Білорусі та Польщі. Фото: REUTERS

 

 

 

 

 

 

За міграційною кризою на білорусько-польському кордоні стоїть Росія.

Кремль переслідує кілька цілей, серед яких – відвертання увагу від агресії проти України. Таку думку в ефірі телеканалу "Дом" висловив речник української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович.

"За кризою на кордоні з Євросоюзом стоїть більше, ніж ми могли б подумати, чого ми могли б побоюватися. На мою думку, це перша свідома операція Росії", – переконаний Арестович.

Насамперед Кремль намагається остаточно втягнути Лукашенка до російської орбіти. Крім цього, Росія прагне спровокувати політичну кризу в Євросоюзі та НАТО, а розпочати намагається з Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штурм мігрантів: Польща привела в готовність війська вздовж кордону

Кремль сподівається, що до цього призведуть розбіжності у подальшій політиці щодо мігрантів, пояснив речник української делегації у ТКГ.

Він наголосив, що саме білоруські силовики посилають нелегалів штурмувати кордон.

"Це підтверджено спецслужбами НАТО, і в Польщі це знають. Завозять біженців централізовано, із російською допомогою", – додав Арестович.

ЄС та НАТО, занурившись у всі ці проблеми, приділятимуть менше уваги питанню російської агресії та допомоги Україні у боротьбі з нею. Це – лише початок міграційної кризи. Далі ситуація лише погіршуватиметься.

"Судячи із заяви Лукашенка про зброю та боєприпаси з Донбасу, вони планують довести справу до стрілянини, скоріш за все", – припустив Арестович.

За його словами, план Росії полягає ще й у тому, аби "створити відсічений фланг щодо НАТО". Мовляв, у такому випадку Альянс не буде заважати згодом чинити військовий тиск на Україну.

8 листопада в мережі оприлюднили кадри, як натовп мігрантів у Білорусі йде до польського кордону. Білоруські військові із собаками зігнали мігрантів з дороги до лісу. До КПП вони не дійшли.

Влада Польщі привела в бойову готовність сили територіальної оборони, а президент Анджей Дуда скликав екстрену нараду з урядовцями.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що у міграційній кризі на білорусько-польському кордоні винен Євросоюз. Наголосив, що Білорусь, а тим більше Росія, "тут ні до чого".