Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Путін продовжує поглинання Донбасу (https://news.obozrevatel.com/)

16:54 16-11-2021


Редакционная строка

16.11.2021

Війна на Донбасі

 

Указ російського президента, в якому під приводом "гуманітарної підтримки населенню окремих районів Донецької та Луганської областей України" Путін доручив уряду Росії забезпечити визнання в Росії дійсними виданих на окупованих територіях сертифікатів про походження товарів і допустити на рівних умовах з російськими товарів з Донбасу для державних і муніципальних закупівель в Росії - ще одне свідчення поступового поглинання Донбасу

Путін йде по "придністровському" або "абхазькому" сценаріям. Спочатку - окупація території російськими військовими, диверсантами і найманцями. Потім - видача російських паспортів і втягування населення у політичні процеси в Російській Федерації. І ось тепер наступний крок, створення спільного економічного простору з агресором. Цей сценарій передбачає два варіанти розвитку подій, пише Віталій Прртніков для espreso.tv.

Перший - це заморожування конфлікту із постійним підштовхуванням держави, у якої вкрали територію, до "федералізації", як це відбувається з Молдовою. І другий - визнання Росією "незалежності" окупованих територій з юридичним оформленням цієї окупації - це коли збройні сили окупованих територій інтегруються із збройними силами Росії на підставі "міждержавної" угоди. Так сталося з Грузією.

 

Але на Донбасі, швидше за все, буде третій варіант - збереження регіону як плацдарму для дестабілізації ситуації в Україні і нападу на неї при постійних вимогах про "особливий статус" і "федералізацію". Тобто буде і військовий, і політичний конфлікт одночасно - без усякої такої заморозки і до повного виснаження України або до відходу Путіна. А жителі окупованих територій просто будуть використовуватися Путіним в якості інструменту тиску на нашу країну - приблизно так, як Путін і Лукашенко зараз використовують нещасних людей на кордоні для тиску на Європу. І при цьому так само пускають крокодилячі сльози з приводу долі тих, кого два пострадянських "гопники" заманили до пастки - плакати вони вміють.

Донбас - точно така ж пастка. Тільки велика. І для людей, які там живуть, і для України у цілому. І Путін просто продовжує розмірковувати, як йому використовувати цей інструмент для прискорення процесу знищення України. До "гуманітарної підтримки" його дії ніякого відношення не мають.

Віталій Портников