Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


18.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Росія активно перекидає нові війська й техніку до Криму - Bloomberg (https://gazeta.ua/)

09:57 26-11-2021


Редакционная строка

26.11.2021

 

 

 

 

 

 

Росія активно перекидає нові війська й техніку до Криму - Bloomberg
Росія перекидає в Крим значні військові сили та техніку – Bloomberg. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

 

 

 

 

 

Російська Федерація з 15 листопада активно нарощує боєготовність для масштабної ескалації на кордоні з Україною. Для цього перекидає війська й техніку до окупованого нею Криму.

Про це повідомило інформаційне агентство Bloomberg з посиланням на американську розвідку.

Переміщення російських військових до півострова відбулося після відправлення бойових танків та іншого важкого озброєння у Воронезьку область Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль хоче взяти реванш за поразку 30-річної давнини - Кулеба

Згідно з даними розвідки, до Криму відправили 34-ту мотострілецьку бригаду й 42-гу гвардійську мотострілецьку дивізію. Саме танки Т-72Б3 останньої і помітили на відео в поїзді, що прямував до Криму, повідомляли раніше аналітики з Conflict Intelligence Team.

"Готовності до можливої операції на підконтрольній українській владі території досягнуть не раніше ніж на початку наступного року", - заявила американська розвідка.

30 жовтня видання The Washington Post з посиланням на анонімних чиновників повідомило, що Росія знову нарощує військову присутність біля кордонів з Україною, що непокоїть деяких офіційних осіб у США та Європі.

1 листопада видання Politico опублікувало супутникові знімки, які це нібито підтвердили.

Збройні сили НАТО мають бути готовими до війни з Росією, заявив начальник штабу оборони Британії генерал Нік Картер. За його словами, ситуація на кордоні Білорусі й України була "класичним відвертанням уваги" з боку російського уряду, яке тривало роками.

У Міноборони України підтвердили загрозу дестабілізації ситуації в Україні взимку. Військове вторгнення РФ може статися на початку грудня.

У Кремлі інформацію про можливе повномасштабне вторгнення Росії на територію України назвали безпідставною. Стверджують, що "Росія ні для кого не становить загрози".