Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


06.05.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Українська сторона СЦКК систематично повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. (https://ru-ru.facebook.com/pressjfo

09:26 01-12-2021


Редакционная строка

01.12.2021

Українська сторона СЦКК систематично повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.
Спостерігачами СММ ОБСЄ зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 40 одиниць військової техніки збройних формувань РФ, котра розміщена з порушенням Мінських домовленостей.
В зоні дій так званого 1 армійського корпусу ЗФ РФ, в районі Новоселівка з порушенням ліній відведення зафіксовано танки невизначеного типу – 6 одиниць.
В зоні дій так званого 2 армійського корпусу ЗФ РФ, в районі Біле зафіксовано:
поза межами визначених районів зберігання:
танки Т-72 та Т-64 – 28 одиниць.
з порушенням лінії відведення – артилерію – 6 одиниць, в тому числі:
САУ 2С1 – 2 одиниці;
причіпні гаубиці Д-30 – 4 одиниці.
Робота СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях супроводжувалась численними перешкодами з боку збройних формувань Російської Федерації.
Так, у звіті СММ ОБСЄ від 30 листопада 2021 року повідомляється про заборону доступу патрулям Місії на блокпостах збройних формувань РФ поблизу Старомихайлівка, Хрещатицьке, Червона Могила, Вознесенівка.
Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про нехтування ними Мінських домовленостей, намагання створити передумови для подальшої ескалації напруження.
Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати визначені завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації. Збройні Сили України дотримуються Мінських домовленостей, не застосовують засоби ураження калібром понад 100 мм та відкривають вогонь виключно у тих випадках, коли дії російських окупаційних військ створюють загрозу для життя і здоров’я українських воїнів та мирних громадян.

Возможно, это изображение (карта и текст)