Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Україна просить у США нове озброєння та частину «афганської» техніки – Foreign Policy (https://zn.ua/)

09:59 07-12-2021


Редакционная строка

07.12.2021

Київ хоче посилити повітряну і морську оборону в умовах зростаючої  агресії РФ.

 

 
Україна просить у США нове озброєння та частину «афганської» техніки – Foreign Policy
© kmu.gov.ua

Україна просить у США розширену військову допомогу на тлі зростаючої агресії Росії, пише Foreign Policy. Йдеться про озброєння, які раніше не поставлялися, а також про техніку, яку Сполучені Штати мали передати Афганістану, але захоплення влади «Талібаном» змінило плани.

Зокрема, про оперативні поставки йшлося під час листопадової зустрічі міністра оборони України Олексія Резнікова з головою Пентагону Ллойдом Остіном. За даними видання, Рєзніков передав американському колезі список необхідного, зокрема, систем повітряної і морської оборони, радіоелектронної боротьби.

 

Крім того, Київ розраховує отримати озброєння, які призначалися Афганістану до захоплення Кабула талібами. Зокрема, вертольотів Мі-17, котрі належать США і перебувають на техобслуговуванні в Україні.

Джерело журналістів у МОУ повідомило: після візиту Резнікова у Вашингтон до України відправили представників Пентагону для оцінки потреб нашої країни у сфері протиповітряної оборони.

Вашингтон вивчає прохання України, а також опрацьовує інші способи стримування Росії як дипломатичні, так і економічні, включно із санкціями.

У Пентагоні журналістам відмовилися надати докладнішу інформацію щодо запиту України. «Ми продовжуємо тісно співпрацювати з Україною для оцінки конкретних вимог ЗСУ», - заявив представник Пентагону, підполковник Антон Семелрот.

Держдепартамент та Рада національної безпеки США статтю не коментують.

ДИВІТЬСЯ СПЕЦТЕМУ:Патріоти Нової Англії проти шкільної команди: Трамп назвав майбутню розмову між Путіним та Байденом "нечесним матчем" для США Трамп зазначив, що у нього з Путіним "ніколи не було жодних проблем".Лідери США, ФРН, Франції, Італії та Британії активізують переговори у нормандському форматі Британський прем'єр Борис Джонсон зазначив, що в ході розмови сторони "наголосили на необхідності формування єдиного фронту для протистояння загрозам і ворожості з боку Росії".Проривів чекати від розмови Байдена та Путіна не варто — Кулеба Глава МЗС упевнений, що Путіну передадуть чіткі сигнали, що зроблять партнери України у разі, якщо РФ вдасться до військової операціїЗеленський та Блінкен затвердили позиції напередодні бесіди Байдена та Путіна Президент України “вдячний стратегічному партнеру та союзнику – США”Шамшур розповів, що потрібно Заходу замість неузгоджених заяв про можливе вторгнення Росії в Україну Потрібна гранична концентрація зусиль у різних напрямках.
Підготував/ла : Ольга Чекіс