Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


06.05.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Українська сторона СЦКК повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. (facebook)

09:28 21-12-2021


Редакционная строка

21/12/2021

Спостерігачами СММ ОБСЄ зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 25 одиниць військової техніки збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей.
В зоні дій так званого 1 армійського корпусу ЗФ РФ, в районі ТЕРНОВЕ виявлено 24 танки, розміщені за межами виділених місць зберігання озброєння, а саме:
танки Т-72 – 16 одиниць;
танки невизначеного типу – 8 одиниць.
Крім того, в районі ПЕТРІВСЬКЕ виявлено БМП-1 збройних формувань РФ, розміщену в зоні безпеки.

Робота СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях супроводжувалась перешкодами з боку збройних формувань Російської Федерації.
Так, 19 грудня збройні формування РФ двічі не дозволили патрулям СММ ОБСЄ проїзд через блокпости біля південного краю ділянки розведення в районі ЗОЛОТЕ та в районі МОЛОДІЖНЕ, що відображено в оперативному звіті СММ ОБСЄ.
Також патрулі СММ ОБСЄ були зупинені на блокпостах збройних формувань РФ в районах НОВА МАР’ЇВКА, ГРЕЧЧИНЕ та КРУТА БАЛКА.
В районі ГОЛЬМІВСЬКИЙ під час польотів БПЛА СММ ОБСЄ було зафіксовано постановку перешкод засобами РЕБ збройних формувань РФ.

Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про створення ними передумов для подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення. А також про намагання приховати свою злочинну діяльність від міжнародних спостерігачів.
Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії РФ. Збройні Сили України дотримуються Мінських домовленостей та відкривають вогонь виключно у тих випадках, коли дії російських окупаційних військ створюють загрозу для життя і здоров’я українських воїнів та мирних громадян.

Возможно, это изображение (карта и текст)