Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

"Забув" про 73 млн грн: п`ять нардепів, яких спіймали на брехні в деклараціях (https://gazeta.ua/)

10:05 13-01-2022


Редакционная строка

13.01.2022

 

 

 

 

Народний депутат від "Батьківщини" Михайло Волинець не задекларував елітний позашляховик Toyota Highlander. Національне агентство з питань запобігання корупції встановило, що народний обранець зазначив у декларації неправдиві відомості на понад 1 млн грн.

Хто ще з нардепів дев'ятого скликання "попався" на порушеннях у декларації – у матеріалі Gazeta.ua.

Автор: Європейська правда
Віктор Медведчук не задекларував земельні ділянки, автомобілі та будинок у Києві на 73 млн грн
Віктор Медведчук не задекларував земельні ділянки, автомобілі та будинок у Києві на 73 млн грн

Рекордсменом серед порушників декларування є народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" і кум Путіна Віктор Медведчук. Він не вказав земельні ділянки, автомобілі й будинок у Києві на 73 млн грн, з'ясувало НАЗК після перевірки декларації за 2020 рік. Медведчук не задекларував понад 6 га землі в Києві вартістю понад 29 млн грн, на якій також розміщений будинок на 2,9 тис. кв. м. Коштує він 16 млн грн. Не задекларував земельну ділянку в Криму, право користування якою має дружина Оксана Марченко. Нардеп "забув" і вартість чотирьох власних автомобілів і шести авто, що належать дружині.

Автор: Громадське
Юрій Камельчук не задекларував нерухомість, компанії та автівку на 6,8 млн грн
Юрій Камельчук не задекларував нерухомість, компанії та автівку на 6,8 млн грн

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Юрій Камельчук не задекларував нерухомість, компанії та авто на 6, 8 млн грн. Про це НАЗК повідомило після аналізу декларації за 2020-й. Камельчук не вказав квартиру на 63 кв. м в Києві, за яку отримує компенсацію від держави. Вартість цієї квартири становить 4,7 млн грн. Не зазначив у декларації і автомобіль Skoda Favorit 1992 року випуску. не задекларував 100% частки в ТОВ "Бізнесфорум системс", у ТОВ "Бізнесфорум" і корпоративні права в ТОВ "Бізнесфорум груп".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Давайте "порішаєм": п'яний поліцейський ганяв містом на позашляховику за €200 тис.

Автор: Главком
Тарас Козак зазначив у декларації недостовірні відомості на суму 1,8 млн грн
Тарас Козак зазначив у декларації недостовірні відомості на суму 1,8 млн грн

Народний депутат від ОПЗЖ Тарас Козак зазначив у декларації неправдиві відомості на 1,8 млн грн, заявило НАЗК у грудні 2021-го. Народний обранець не зазначив землю під житловим будинком, неправдиво вказав вартість його корпоративних прав у закритому після санкцій Ради нацбезпеки й оборони телеканалі NewsOne. Не вказав також закриті телеканали "112 Україна" і ZiK, де був власником. Також депутат не повідомив про гроші на рахунках у банках Білорусі й Кіпру. НАЗК самостійно не змогло дізнатися, скільки саме коштів Козак зберігає за кордоном, але за даними Служби безпеки йдеться про майже €9 млн. Кажуть, Козак переховується в Росії.

Автор: Facebook
Андрій Ніколаєнко  зменшив вартість автомобіля BMW G11 740d xDrive 2017 року на 1,48 млн грн
Андрій Ніколаєнко зменшив вартість автомобіля BMW G11 740d xDrive 2017 року на 1,48 млн грн

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Ніколаєнко зменшив вартість автомобіля BMW G11 740d xDrive 2017 року на 1,48 млн грн. НАЗК повідомило про це після перевірки декларації політика за 2020 рік. Ніколаєнко задекларував у власності автомобіль, який він придбав нібито за 1,92 млн грн. Згідно з договором купівлі-продажу автівки, її вартість становить майже 3,4 млн грн, як установило Нацагентство.

Автор: Liga.net
Артур Герасимов вказав недостовірні відомості у декларації на суму 1,2 млн грн
Артур Герасимов вказав недостовірні відомості у декларації на суму 1,2 млн грн

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" задекларував купівлю телеканалу як подарунок від батьків

Нардеп "Європейської солідарності" Артур Герасимов указав неправдиві відомості в декларації на суму 1,2 млн грн, показала перевірка НАЗК.

Герасимов володіє двоповерховим маєтком у місті Хавеа в Іспанії з 2013 року й не вказав його в декларації. Нардеп зазначив, що подарував будинок матері й вона мала переоформити документи. У Нацагентстві з'ясували, що угоду належно не оформили.

За умисне неправдиве декларування загрожує штраф до 5 тис. грн, обмеження або позбавлення волі до двох років – залежно від суми невідповідності.

У жовтні 2020 року Конституційний суд під головуванням Олександра Тупицького визнав неконституційною статтю про покарання за недостовірне декларування. Це зробив за поданням нардепів з ОПЗЖ і "За майбутнє".

У грудні 2021-го президент Володимир Зеленський відсторонив Тупицького від посади, а в березні скасував укази президента-утікача Віктора Януковича про призначення Тупицького суддею КС.