Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


20.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Кремль хоче змінити владу в Україні - Резніков (https://gazeta.ua/)

10:25 20-01-2022


Редакционная строка

20.01.2022

 

 

 

Кремль хоче змінити владу в Україні - Резніков
Масштабне вторгнення РФ в Україну стане катастрофою для всієї Європи, сказав міністр. Фото: Міністерство оборони

 

 

 

 

 

 

Росія розпочала кампанію з дестабілізації в Україні, що є складовою гібридної війни.

Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю BBC.

"Головна мета Кремля - влаштувати хаос в українських містах і спробувати змінити політичну владу в нашій країні", - сказав Резніков.

Щодо ймовірності масштабного військового наступу, міністр сказав, що "у Кремлі ще не ухвалили рішення".

"Українська армія налічує 261 тисячу людей, ми маємо можливість організувати сили територіальної оборони чисельністю 130 тисяч, у нас 400 тисяч ветеранів українсько-російської війни", - сказав.

На зауваження британського журналіста, що "Росія має у 5 разів більше солдатів і танків, її авіація у 13 разів перевищує вашу, а її морські сили перевищують ваші у 16 разів", міністр сказав, що втрати будуть катастрофічними. Але не лише для України.

"Це буде катастрофа не лише для України, це буде катастрофа для Європи, оскільки, ймовірно, кілька мільйонів мігрантів чи біженців стоятимуть на кордоні України з Польщею чи, можливо, між Німеччиною і Польщею", - заявив.

Втім, за словами міністра, вторгнення буде "дуже і дуже важким для росіян".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може вдертися в Україну під час військових навчань у Білорусі - США

На гібридні загрози від Росії має бути відповідь від України та її партнерів. Серед таких відповідей, зі слів Резнікова, можуть бути економічні санкції.

"І це треба зробити до вторгнення, а не після. І ми можемо зупинити їх і стримувати", - сказав.

Серед таких санкцій він назвав замороження "величезних статків російських олігархів, що належать до найближчого оточення президента Росії".

"Офіційні фінансові агенції країн Європи і США могли б показати їм, що заморозити рахунки з їхніми статками - дуже просто", - зауважив.

Західні партнери України вже мали б побачити, що тактика "не провокуй росіян" не спрацювала - так само, як і на саміті НАТО у Бухаресті у 2008 році, коли Україна так і не змогла отримати чіткої перспективи членства.

"Після цього було вторгнення до Грузії, справа у Солсбері, Крим і східна Україна. Гадаю, це і є відповідь. Вони воюють не з Україною, вони воюють з НАТО і з цивілізованим світом", - сказав Резніков.

Він заперечив можливість відмови України від членства у НАТО як компроміс із Росією.

"Якщо ви почитаєте нашу Конституцію, побачите, що у нас є про це стаття. Як юрист нагадаю, що це основний закон країни. І в Конституції України прописано, що членство в НАТО є нашою метою. І ми цього прагнемо", - заявив міністр.

19 січня в Україну прилітав державний секретар США Ентоні Блінкен, зустрівся із президентом Володимиром Зеленським. Скупчення російських солдатів біля кордонів України американський чиновник назвав "безпрецедентною загрозою".

Зеленський закликав українців не панікувати.

Росія може наростити особовий склад війська до мільйона осіб і застосувати їх в агресії проти України, повідомляв головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.