Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

ЗСУ пішли в контратаку на Донбасі та відкинули окупантів на кілька кілометрів 17.04.2022 (https://gazeta.ua/)

20:17 10-05-2022


Редакционная строка

17.04.2022

ЗСУ пішли в контратаку на Донбасі та відкинули окупантів на кілька кілометрів

 

ЗСУ пішли в контратаку на Донбасі та відкинули окупантів на кілька кілометрів
Окупанти, що займають позиційну ділянку на південь від лінії Золочів-Вовчанськ, перейшли до оборони, відзначив Машовець. Фото: ukrinform

Збройні сили України пішли в контратаку на Донбасі та відкинули окупантів на кілька кілометрів.

Для командування ворожих військ, це стало досить несподіваною подією. Про це заявив координатор групи "Інформаційний опір" Костянтин Машовець в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу російський ворог здійснив десять атак на Донбасі

В районі Харкова Сили оборони України продовжують підтягувати передові підрозділи противника з околиць міста, поступово звільняючи приміські села в напрямку селищ міського типу Печеніги та Старий Салтів.

Вчора фронтові підрозділи ЗСУ вирушили в села Байрак, Кутузовка, а також просунулися в Малороганському районі на східному напрямку.

"Окупанти, що займають позиційну ділянку на південь від лінії Золочів-Вовчанськ, перейшли до оборони, але досить активно впливає на пошкодження інфраструктури та мирного кварталу Харкова своїми вогневими засобами. Знищуючи їх поступово", - зазначив Машовець.

За його словами, у Харківському районі українські військові намагаються активно діяти на південно-східному напрямку Індустріального району міста. Захисникам вдалося успішно просунутися в цьому напрямку аж до села Малинівка біля Чугуєва.

"Угруповання ворожих військ, розташованих на півночі та північному сході міста, просто не виконує свою основну функцію - відвести основні сили угруповання Сил оборони України, що діє в районі міста Харків", - додав координатор .

Російський окупант посилив обстріли лінії розмежування на Донбасі. Там ведуться активні бойові дії, повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко