Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Окупанти з "Градів" обстріляли 10 населених пунктів на Запоріжжі 18.04.2022 (https://gazeta.ua/)

20:47 10-05-2022


Редакционная строка

18.04.2022

Окупанти з "Градів" обстріляли 10 населених пунктів на Запоріжжі

  Коментувати Роздрукувати

 

 

Окупанти з
У Запорізькій області українські воїни тримають оборону. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти обстріляли на Запоріжжі населені пункти Гуляи?поле, Новоандріі?вка, Білогір'я, Червоне, Павлівка, Малинівка, Приютне, Кам'янське, Оріхів, Мала Токмачка.

Застосовували авіацію, "Гради", стволову артилерію, 120-мм міномети та великокаліберні кулемети, повідомила пресслужба Запорізької обласної військової адміністрації вранці 18 квітня.

Завдаючи ракетних та артилеріи?ських ударів, окупанти знищують цивільну інфраструктуру, наголосили в ОВА.

Ворог обстріляв і селища Старомайорське, Макарівка, Сторожеве, Нескучне, Времівка Волноваського району Донецької області. Також Приютне, Вишневе, Малинівка, Полтавка, Новодарівка, Новоукраїнське, Степове на Запоріжжі.

У Запорізькій області українські воїни тримають оборону, місцями здійснюють контрнаступ. За підтримки авіації, систем залпового вогню, артилерії, мінометів, бронетранспортерів знищують особовий склад та техніку ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти зайшли в Кремінну. Евакуація неможлива

"Починаючи з 4:00 17 квітня, батальйони Запорізької окремої бригади територіальної оборони ведуть запеклі бої на всій довжині лінії фронту в зоні відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Основні зусилля окупанти продовжують зосереджувати на утриманні позицій на тимчасово зайнятій ними території Запорізького краю. В ОВА попередили, що загарбники можуть здійснювати провокації:

"У районі Василівки окупанти, ймовірно, для проведення провокацій, замальовують на своїй техніці літери Z та встановлюють українські прапори".

Російські терористи знищують промислову та цивільну інфраструктуру та вбивають мирне населення на Запоріжжі. Окупанти з артилерії та систем залпового вогню обстрілюють Магдалинівку Комишуватської ОТГ. Унаслідок обстрілів пошкоджені житлові будинки та автотранспорт місцевих мешканців. У Василівці внаслідок обстрілів окупантами пошкоджено очисні споруди. Всі підступи до об'єкту заміновані.