Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

ЗСУ відновили контроль над Мар’їнкою на Донеччині – зведення Генштабу 19.04.2022 (https://www.pravda.com.ua/)

21:04 11-05-2022


Редакционная строка

19.04.2022

ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ: GETTY IMAGES

Збройні сили України здійснили контрнаступ і вибили російських окупантів з Мар’їнки на Донеччині.

Джереловечірнє зведення Генерального штабу Збройних сил України 19 квітня

Дослівно: "На Донецькому напрямку, в районі міста Мар’їнка, в результаті контрнаступу наших військ ворог зазнав втрат та відступив. Підрозділи Сил оборони відновили контроль над цим населеним пунктом.

На Слобожанському напрямку триває часткове блокування ворогом міста Харкова. Окупанти намагаються здійснювати вогневе ураження підрозділів наших військ та об’єктів критичної інфраструктури. Підрозділи противника здійснили спробу наступу та ведення штурмових дій південніше міста Ізюм. Успіху не мали, зазнали втрат та вимушено відступили на раніше зайняті позиції".

 

Деталі: У Генштабі повідомили, що тривають бої на околицях Олександрівки на адміністративній межі Миколаївської та Херсонської областей. Окупанти намагаються витіснити українських захисників за адмінмежі Херсонщини, але успіху не мали.

Із території Білорусі російські військові продовжують вивозити залізницею пошкоджену бронетехніку на територію РФ. Водночас окупанти й надалі використовують аеродроми для нанесення авіаційних та ракетних ударів по українських містах.

У Генштабі наполягають, що росіяни зазнають суттєвих втрат особового складу внаслідок бойових дій. Задля пришвидшеної комплектації частин і підрозділів росіяни придумали короткострокові контракти строком від 3 місяців та спростили психофізичну перевірку. Однак, за твердженням Генштабу ЗСУ, ці заходи не призвели до очікуваного результату

Українська розвідка має дані, що з початку 2022 року, для проходження служби у 42 частинах Південного військового округу було відібрано всього 130 військовослужбовців військової служби за контрактом. 22 з них вже відмовилися від участі в так званій "спеціальній операції" на території України.

У 200-й окремій мотострілецькій бригаді 14-го армійського корпусу  берегових військ Північного флоту РФ знищено особовий склад двох батальйонно-тактичних груп.

Завдяки українським захисникам було знищено три роти 1-го парашутно-десатного полку та рота 137-го парашутно-десантного полку, що входять до складу 106-ї парашутно-десантної дивізії ЗС РФ.

Передісторія:

  • Посадовці Пентаґону та низка експертів вважають, що росіяни ще не розпочали очікувану битву за Донбас, а продовжують накопичувати запаси та озброєння для більш посиленого наступу.
  • Станом на 19 квітня, російські загарбники втратили вже 20800 осіб, понад 800 осіб, понад 2 тисячі броньованих бойових машин, майже 170 літаків, понад 150 гелікоптерів та більше 380 артилерійських систем