Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


20.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Данілов розсекретив, як доставляли необхідне захисникам Маріуполя 22.04.2022 (https://gazeta.ua/)

21:03 14-05-2022


Редакционная строка

22.04.2022

Данілов розсекретив, як доставляли необхідне захисникам Маріуполя

  Коментувати Роздрукувати

Данілов розсекретив, як доставляли необхідне захисникам Маріуполя
Секретар РНБО України Олексій Данілов. Фото: tsn.ua

Постачання необхідного в Маріуполь на Донеччині відбувалося за допомогою гелікоптерів. Захисники міста просили лише боєприпаси.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки й оборони (РНБО) Олексій Данілов в інтерв'ю, передає "Українська правда".

"Це не треба казати, але я вам скажу, що коли ми почали туди відправляти гелікоптери вночі і коли питали, що треба, то вони просили боєприпаси. Не воду, не їжу, хоча це теж доставляли", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов пояснив, чи відновлюватиме Україна ядерний статус

Зазначив, що зараз ситуація в Маріуполі складна, але "вона там ніколи не була легкою". За його словами, оборонці Маріуполя "відтягують на себе велике угруповання російських військ".

Данілов запевняє, що для допомоги мешканцям і захисникам міста "робиться все, що можливо й неможливо".

"Повірте, якщо була б хоча б одна фізична можливість для того, щоб розв'язувати це питання, ми б його розв'язали", - підсумував секретар РНБО.

19 квітня російські окупанти заявили про початок штурму заводу "Азовсталь" у Маріуполі попри наявність там цивільних маріупольців. Зокрема жінок, дітей і літніх осіб.

Увечері того ж дня полк "Азов" повідомив, що завод "Азовсталь" практично знищений. Росіяни скидають на завод "надпотужні бомби", а під завалами "перебуває багато людей".

Командир "Азова" підполковник Денис Прокопенко закликав світових лідерів організувати зелений коридор для цивільних людей, бо в місті "лік іде на години"